Billån trots betalningsanmärkning

När det är dags att köpa bil är det inte alltid man har de pengarna som krävs sittandes på banken. Ett billån kan då vara en bra lösning. Fördelen med att ta ett lån för att köpa en bil är att om du inte har pengar sparade så kan du ändå köpa bilen på en gång, eller om du har en mindre summa sparade så kan du ta ett lån för att ha råd att köpa en nyare och säkrare bil. Då man hittar ett lämpligt lån som passar den situationen man befinner sig i så kan det även hjälpa ekonomin att ta ett billån om man då kan köpa en bil som kräver mindre reparationer eller har garanti och/eller som drar mindre bensin.

Om man har betalningsanmärkningar så kan det dock sätta käppar i hjulet och inte bara göra det svårt att anteckna abonnemang, teckna hyreskontrakt men även göra det svårt att ta lån. Billån betalningsanmärkning kan dock ändå vara ett alternativ. I och med den utveckling som har skett på lånemarknaden så är det idag lättare att ta lån trots att man har en betalningsanmärkning. Dagens marknad är positiv för låntagare i och med att det finns otroligt många alternativ till lån som erbjuds av olika kreditinstitut och finansbolag, för att inte glömma de traditionella bankerna som många ser framför sig när de tänker på lån. Idag krävs inget möte med banktjänsteman utan man kan enkelt jämföra lån på internet för att se vad man har för alternativ. Om man sedan bestämmer sig för att ansöka om ett lån kan detta också ske snabbt och smidigt ur bekvämligheten av sitt hem om så önskas. Detta har även resulterat i att långivare idag är lite mer generösa när det kommer till att ge ut lån. Vissa långivare riktar till och med in sig på att ge ut lån till dem som tidigare har haft svårt att låna pengar, till exempel de som har betalningsanmärkningar.

När du ska ta ett billån så har du några olika alternativ. Du kan ansöka om ett privatlån, också kallat blancolån, för den summan du behöver. Du kan också ansöka om ett billån med säkerhet. Dessa lån använder bilen som en säkerhet ifall återbetalningen inte fungerar som den ska. I och med att bilen fungerar som säkerhet har långivaren något att falla tillbaka på och det minskar deras risk. Detta innebär att billån med säkerhet ofta resulterar i ett billigare lån. Då man sitter på betalningsanmärkningar är det dock svårare att få dessa lån godkända. För att öka dina chanser för ett billån med betalningsanmärkning så ska du se till att dina skulder är avbetalade, att du har en stabil inkomst och sedan hjälper det oftast om du är över 20 år. Om du inte uppfyller dessa kriterier så kommer det bli desto svårare att ta ett billån. Tänk på att inte ansöka om för höga belopp och att justera dina inköp efter hur din ekonomiska situation faktiskt ser ut. Som en slutgiltig lösning så kan man ansöka om sms lån då det där finns otroligt många alternativ för dem som sitter på betalningsanmärkningar. Kom dock ihåg att sms lån är jämförelsevis mycket dyrare, så tänk noga igenom ditt beslut innan du ansöker.

Compartir