Blancolån

Ett blankolån, eller privatlån betyder att man tar ett lån utan en säkerhet. En säkerhet är till exempel en fastighet eller något annat som banken kan sälja om det är så att du får svårt att betala dina räntor och amorteringar. På så sätt kan räntorna hållas lägre eftersom det innebär mindre risk för långivaren.

LångivareDags att fåaMin lånsummaMax lånsummaÅldersgränsMinsta ålder
1 dag10000 kr
500000 kr
Ansök nu
180 månader18 år
1 dag5000 kr
600000 kr
Ansök nu
36 månader23 år
1 – 3 dag10000 kr
500000 kr
Ansök nu
180 månader18 år
1 dag5000 kr
600000 kr
Ansök nu
180 månader18 år
1 – 2 dag10000 kr
50000 kr
Ansök nu
80 månader20 år
dag5000 kr
600000 kr
Ansök nu
180 månader18 år
1 dag50000 kr
50000 kr
Ansök nu
78 månader18 år
1 dag1000 kr
30000 kr
Ansök nu
1 månader21 år
1 dag2000 kr
50000 kr
Ansök nu
60 månader18 år
1 dag20000 kr
500000 kr
Ansök nu
180 månader18 år
1 dag1000 kr
500000 kr
Ansök nu
180 månader18 år
1 dag5000 kr
20000 kr
Ansök nu
60 månader20 år
1 dag1000 kr
20000 kr
Ansök nu
12 månader18 år
1 dag1000 kr
25000 kr
Ansök nu
12 månader20 år
1 dag5000 kr
500000 kr
Ansök nu
36 månader18 år

Det är vanligt att ta blancolån för att till exempel köpa en begagnad bil men egentligen kan du använda pengarna till precis vad som helst. Det är det som är fördelen med ett blancolån. Du behöver inte tala om vad du ska använda pengarna till utan det är helt upp till dig. Lån utan säkerhet gör att du kan låna till vad du vill.

Är det viktigt för dig att det blir så billigt som möjligt att låna pengarna ska du satsa på att betala tillbaka ditt lån så snabbt som möjligt. Det vanligaste är att man betalar tillbaka ett blancolån på 2 till 10 år eller ännu längre. Det beror förstås också på hur stort lånet är. Ett större lån brukar betalas tillbaka under längre tid. När du ansöker om lånet bestäms det på hur lång tid det ska betalas tillbaka, men om du under tiden skulle ändra dig och vill betala tillbaka tidigare går det oftast bra.

Vad är smslån utan säkerhet?

Snabblån, eller smslån, brukar ges utan krav på säkerhet. Det beror på att summorna på lån är mindre. Smslån utan säkerhet kan användas till att betala vad du vill. En ny TV, telefon eller en resa är exempel på vad du kan välja att konsumera med ett lån utan säkerhet.

Det vanligaste är att du tar ett smslån utan säkerhet för att konsumera, dvs köpa saker eller för att använda pengarna i din vanliga ekonomi. Du kanske får en oväntad utgift och behöver fylla på lite i kassan för att betala mat och räkningar. Det gör att du kanske inte vill lämna någon säkerhet utan behöver kolla på en lösning utan att behöva göra det. Ett sms lån som du betalar tillbaka inom den utsatta tiden är då ett smidigt sätt att få det att gå ihop. Tänk bara på att om det blir en vanlig lösning för dig att låna pengar till dina vardagliga utgifter kan det vara en varningssignal om att kolla över din ekonomi. Har du större utgifter än du har inkomster?

Vad är privatlån utan säkethet?

Med ett privatlån lånar man större summor och kan ibland kräva att du har en säkerhet för att få låna. Det finns flera företag som ger privatlån utan krav på säkerhet. Många lånar utan säkerhet när de ska köpa ett fordon eller för att ha pengar till en kontantinsats.

Om du vill kunna låna mer pengar är det bra att ha en medlåntagare. Egentligen finns ingen övre gräns för vad du får låna utan det är banken som bestämmer hur mycker du får låna. De vanligaste summorna för lån utan säkerhet är mellan 10.000 och 40.000 kronor men du finns möjliget att låna upp till 500.000 kronor.

Ibland får man en chans som man bara inte kan missa att köpa nåt större. Det kan vara drömbilen eller drömbostaden. Du kanske inte har alla pengarna på sparkontot och då behöver du få ihop dem på annnat sätt. Det är långt ifrån alla som kan låna större summor pengar av sin familj eller kompisar. Dessutom kanske det inte känns bra att fråga om att låna så mycket pengar. Då är ett lån utan säkerhet en bra lösning. Du kan tillsammans med låneföretaget komma överens om villkoren och du rekommenderas att noga kolla att du har råd att betala det som blir månadskostnaden för lånet. Lämna gärna lite utrymme för oförutsedda händelser.

Det är också många som använder blankolån utan säkerhet för att baka ihop flera mindre lån, eller krediter. De små lånen kanske har samlat på sig och blivit ganska många. Efter ett tag kostar de då onödigt mycket pengar. Ett bra sätt att minska dina månadskostnader på är att ta ett privatlån för att betala av de andra mindre lånen. När du gjort det har du också bara en räkning att betala varje månad och får en bättre överblick över dina skulder. Var bara noga med att kolla att din nya totala ränta är lägre än den du hade innan för att det här ska vara ett smart drag för din privatekonomi.

Hur lånar man utan säkerhet?

Om du vill ta ett lån utan säkerhet måste du först och främst leta upp ett låneföretag som ger den typen av lån. Sedan måste du göra en ansökan för att kunna få lånet utbetalat till dig. Många företag har olika sätt att ansöka för att det ska bli så smidigt för dig som kund som möjligt. Är du ny kund hos företaget måste du också identifiera sig på något sätt. Oftast erjuder företagen flera sätt att göra det på. Det smidigaste sättet är att göra en inloggning i internetbanken, då behöver du inte skicka några dokument till företaget. Det brukar finnas andra alternativ för dig som inte använder internetbank.

Viktigt att komma ihåg är att bara för att du kan ta blankolån utan säkerhet så är det samma krav för övrigt på dig som låntagare. Du måste fortfarande ha bra ekonomi för att få låna. En lagom stor inkomst och när företaget tar en kreditupplysning på dig ska den motsvara deras krav. Om du skulle ha en betalningsanmärkning så är det inte säkert att det är kört för dig att få låna pengar. Det finns flera företag där det går att låna med anmärkning och som ser till helheten i din ekonomi. Och har du då fått betalningsanmärkningen för ganska länge sedan är det lättare att få låna än om du fick den för bara några månader sen. För många företag är det viktigaste helheten i din ekonomi om de ska välja att låna ut pengar till dig utan säkerhet.

Precis som det heter, sms lån, kan du hos många företag ansöka med sms. Läs noga på företagets hemsida hur du ska skriva sms:et. Vanligt är att du lämnar de här uppgifterna:

  • Personnummer
  • Hur mycket du vill låna
  • Vilket konto du vill ha pengarna utbetalda till. Både clearingnummer och kontonummer.
  • Hur många barn du har under 18 år
  • Inkomst per månad före skatt. Här kan du ta med bostadsbidrag och barnbidrag
  • Boendekostnader per månad. Ska vara din del av boendekostnaderna, hyran och bolåneutgifterna.
  • Andra låneutgiter per månad. Räkna med ränta och delbetalningar.

Har du redan lånat förut behöver du oftast bara ange personnummer, hur mycket du vill låna och om du har samma ekonomi som vid tidigare ansökan.

Det går oftast också bra att ringa för att få lån. Då hjälper den som tar emot ditt samtal dig med att göra låneansökan. Informationen de frågar efter är samma som för smslån. Vet du att du har frågor till företaget om att låna hos dem kan det här vara det smidigaste alternativet för dig.

Självklart kan du också ansöka online och det är kanske det vanligaste sättet. Du fyller i ungefär samma uppgifter som när du skickar ansökan via sms. Sedan skickar du in ansökan och ofta får du svar direkt på skärmen om du är godkänd eller inte. Sedan är det bara att vänta på att pengarna ska komma in på kontot.

När och hur ska man använda lån utan säkerhet?

Om du använder blancolån på ett smart sätt kan du faktiskt spara pengar med hjälp av lånet. Exempelvis om du planerar att göra om köket och får veta att det just nu är kampanjpris. Då kan du med hjälp av ett blancolån slå till direkt och sedan betala av pengarna enligt plan eller snabbare. Då kan totalkostnaden för köket bli lägre än om du väntat tills du sparat ihop pengarna och köpt köket då.

Ett lån som du betalar av snabbare kommer att ge en lägre totalkostnad än om du betalar tillbaka över längre tid.

Tänk på att det kan vara bättre att låna med säkerhet om du har en sån. Använder du din bostad och ökar på lånet där får du oftast lägre ränta än om du tar ett blancolån. Det är lite högre risk för banken att låna ut pengar utan säkerhet, så räntan kommer att bli högre. Det gör att lånet blir dyrare för dig i längden. Men om du vill kan du ofta lösa lånet I förväg. Det här betyder att du kan betala av det snabbare än ni kommit överens om från början. Är det här viktigt för dig ska du tänka på det när du tecknar lånet. Det finns ofta ingen möjlighet att ändra i efterhand om du skulle komma på att du vill det.

Att låna utan säkerhet är ett bra sätt att få loss pengar att använda till precis vad du själv vill. Det är inga krav på att du ska berätta för låneföretaget vad du vill köpa för pengarna. Istället är det upp till dig att när du fått pengarna att välja det. Många kanske vill ta en drömresa eller köpa drömbilen medan andra behöver pengarna för att betala räkningarna efter en oförutsedd utgift.

Det går också att använda privatlån för att lösa flera mindre smslån och baka ihop dem till ett enda. Det kan ge dig en lägre månadskostnad på dina lån. Det är många som vill låna pengar utan säkerhet för att göra om flera mindre lån till ett större.