Låna pengar utan inkomst

Att låna pengar utan inkomst innebär att man ansöker om ett lån även fast man inte har någon löpande inkomst. Det kan finnas väldigt många olika anledningar till varför man befinner sig i en situation där man överväger detta. Det är däremot viktigt att se över sin ekonomiska situation och noga tänka över om ett lån utan inkomst är den bästa lösningen på situationen.

LångivareDags att fåaMin lånsummaMax lånsummaÅldersgränsMinsta ålder
1 dag10000 kr
500000 kr
Ansök nu
180 månader18 år
1 dag5000 kr
600000 kr
Ansök nu
36 månader23 år
1 – 3 dag10000 kr
500000 kr
Ansök nu
180 månader18 år
1 dag5000 kr
600000 kr
Ansök nu
180 månader18 år
1 – 2 dag10000 kr
50000 kr
Ansök nu
80 månader20 år
dag5000 kr
600000 kr
Ansök nu
180 månader18 år
1 dag50000 kr
50000 kr
Ansök nu
78 månader18 år
1 dag1000 kr
30000 kr
Ansök nu
1 månader21 år
1 dag2000 kr
50000 kr
Ansök nu
60 månader18 år
1 dag20000 kr
500000 kr
Ansök nu
180 månader18 år
1 dag1000 kr
500000 kr
Ansök nu
180 månader18 år
1 dag5000 kr
20000 kr
Ansök nu
60 månader20 år
1 dag1000 kr
20000 kr
Ansök nu
12 månader18 år
1 dag1000 kr
25000 kr
Ansök nu
12 månader20 år
1 dag5000 kr
500000 kr
Ansök nu
36 månader18 år

Många långivare kräver att man har en viss löpande inkomst, gärna i kombination med någon annan sorts säkerhet. De flesta långivare baserar sina beslut på hur din ekonomiska situation ser ut baserat på dokumentation, eftersom de vill göra sitt bästa för att endast låna ut pengar till personer som faktiskt kommer att betala tillbaka sina lån. Att kunna visa på en fast anställning eller en fast inkomst när man ansöker om att låna pengar visar på att man faktiskt har möjlighet att betala tillbaka lånet. Dessutom krävs ofta att annan dokumentation visar på att din ekonomi klarar av ett lån. Det handlar om att man har en deklarerad inkomst som överstiger åtminstone 100 000 kronor, och som gärna är högre än så. När det kommer till den deklarerade inkomsten så är denna baserad på föregående års inkomster, eftersom den nuvarande ännu inte har deklarerats. På grund av detta så är det bra att vara ärlig både mot sig själv och din bank eller låneinstitut. När du tar ett lån utan inkomst så kan det vara mycket svårare att sköta återbetalningarna och man kan lätt hamna i en ond cirkel även om man bara är tillfälligt utan jobb. Om man lånar pengar utan fast inkomst så kan det vara lättare att missa en avbetalning eller hamna i en situation där man kan komma att behöva ta ytterligare lån för att betala av de lån man redan har. Ju mer desperat man blir, desto större blir chansen att man tar ett lån med villkor som inte är speciellt fördelaktiga eller långsiktigt hållbara, som att till exempel vända sig till ett låneinstitut med få krav men en otroligt mycket högre ränta än andra alternativ.

När det kommer till att låna pengar utan inkomst så finns det en del alternativ att fundera över och gå igenom. För de flesta privata lån, speciellt de du ansöker om genom en bank, så kommer en löpande inkomst att krävas tillsammans med en kreditupplysning som påvisar att man har haft inkomster under föregående år som känns resonabla med det belopp man önskar låna. Om sådant inte är fallet så kommer de flesta långivare kräva att någon annan också står med på lånet, i form av en medsökande eller en borgensman, och att den personens ekonomiska situation ser mer stabil ut utifrån långivarens synvinkel. På så sätt har banken eller låneinstitutet någonting att falla tillbaka på om det visar sig att du inte klarar av att sköta dina återbetalningar. En bank kommer till exempel också generellt att ställa högre krav än vad vissa låneinstitut gör, men kan då också ofta erbjuda bättre villkor.

Ett annat alternativ kan vara att ansöka om ett smslån eller internetlån via ett snabblånsinstitut. Smslån erbjuder vanligtvis ingen möjlighet för medsökande men vissa långivare kan ändå bevilja ett lån utan fast anställning, speciellt om man har en mindre inkomst i form av ersättningar eller bidrag, alternativt att tidigare års deklarationer påvisar någon slags inkomst. Om dessa snabba lån är genomtänkta så kan det vara ett bra sätt att låna utan inkomst eftersom du vet hur mycket som ska betalas tillbaka, till skillnad från ett lån med rörlig ränta. Det baseras dock på att dem är väl genomtänkta och att du är helt säker på att du kommer att kunna betala tillbaka när så krävs.

Det finns vissa situationer och tillfällen där du kan behöva fundera över att låna pengar utan inkomst, och de kan skilja sig väldigt mycket. Om du är tillfälligt utan jobb, eller det uppkommer en situation där du absolut behöver extra pengar snabbt, men du vet att du kommer att ha mer än den summan till godo inom en snar framtid. Kanske uppstår en möjlighet som inte vore smart att låta passera, eller så kanske extra pengar behövs akut för att hjälpa någon i en väldigt speciell situation. Det är dock väldigt viktigt att tänka på att man inte ska låna utan att verkligen se över sin ekonomi och göra en budget så man kan vara säker på att man befinner sig i en ekonomisk situation som är hållbar och som gör det möjligt att kunna betala tillbaka. Till exempel så bör man inte överväga att ta ett lån utan inkomst när man varken ser någon inkomst inom en snar framtid eller när man redan lever över sina tillgångar. Att till exempel låna pengar utan inkomst för att köpa statusprylar eller något man faktiskt inte behöver, utan bara vill ha är knappast en bra idé, hur bra erbjudandet ändå verkar. Dessa saker bör man spara ihop till innan man köper. Det är också skillnad att låna pengar utan fast anställning om man ändå befinner sig i en ekonomiskt hållbar situation som klarar av ett lån. Kanske jobbar man i en bransch där det är vanligt med projektanställningar eller vikariat, som kanske till och med resulterar i en ekonomisk situation som ser bättre ut än vid en fast anställning. Att låna pengar utan fast inkomst kanske krävs för att faktiskt skaffa sig en fast inkomst, som till exempel vid köp av en bil för att kunna ta sig till ett jobb man blivit erbjuden.

Det är viktigt att tänka över om det verkligen är en bra idé att låna pengar utan inkomst. Det finns en trygghet i att ha en fast anställning då man vet att man är i en bra situation där man kan betala tillbaka på sitt lån. Oftast är den bästa lösningen att inte spendera pengar om man inte har några pengar på ingång. Det är helt enkelt inte hållbart i längden och tyvärr så kan det snabbt resultera i en ohållbar situation.