Saker att tänka på då man söker lån trots betalningsanmärkning

Att dra på sig en betalningsanmärkning är ingen trevlig historia. Det kan ställa till det rejält och sätta käppar i hjulet när det kommer till vardagliga saker som att teckna ett abonnemang, ett hyreskontrakt eller ta ett lån. En betalningsanmärkning visar att du tidigare har misskött dina antaganden ekonomiskt. Sedan att det handlar om att du klantat dig eller varit oansvarsfull spelar ofta tyvärr mindre roll eftersom en betalningsanmärkning för vissa är lika med ett skarpt nej då de inte vill ta risken att detsamma sker igen.

Med det sagt så ser det idag inte riktigt lika mörkt ut för de som har betalningsanmärkningar. Med de nya rikliga tillgångarna av lån och långivare på marknaden så är det inte att bara möjligt att få ett lån trots betalningsanmärkning. Idag finns det även långivare som riktar sig direkt till dem som har anmärkningar för att ge dem en chans att låna pengar. Dessa företag har inte bara erbjudit de med betalningsanmärkningar en chans till lån men det har även fått följdeffekter som bland annat innebär att det idag går att få lån trots betalningsanmärkning även hos andra långivare, inklusive de traditionella storbankerna. Kanske beror just detta på att det idag är större konkurrens om kunderna på lånemarknaden och det därför har resulterat i att fler har sänkt kraven för att godkänna lån. I vilket fall så är det goda nyheter för dem med betalningsanmärkningar som är i behov av lån (och som i dagsläget befinner sig i en situation där de har råd och möjlighet att sköta sitt lån).

När det kommer till lån trots betalningsanmärkning så följer dock att det finns vissa krav som man kan uppfylla för att underlätta sin process att få ett lån godkänt. Det finns också vissa saker som kan vara bra att tänka på inför beslutet att ansöka om ett lån. Vi kommer snabbt gå igenom båda punkter och vi börjar med kraven.

För att ha en större chans att få sitt lån trots betalningsanmärkning godkänt så gäller i regel, precis som för dem utan betalningsanmärkning, att man behöver vara myndig och ha någon slags inkomst. För dem med betalningsanmärkning så kan det hjälpa om man är över 20 år. Förutom detta så hjälper det om man kan visa att man har betalat av alla gamla skulder, och det kan även vara en stor fördel om man är fler än en person som står på lånet.
Innan man bestämmer sig för att ansöka om ett lån, speciellt då man har en historia som inkluderar betalningsanmärkningar, så är det en bra idé att gå igenom vissa saker. För det första så kan det vara bra att först klargöra exakt hur mycket pengar man behöver låna, speciellt så man inte lånar mer bara för att man kan för att sedan spendera de pengarna på något som man inte bör finansiera med ett lån. Sedan är det bra om man gör en budget för att se vad för typ av lån man har råd med. Detta kan man göra genom att se vad som finns kvar efter att alla fasta avgifter är betalda och hur mycket som kommer att finnas kvar till övriga utgifter. Kom ihåg att vara ärlig mot dig själv så att du inte hamnar upp med ännu en betalningsanmärkning eller utan mat en månad. Se sedan till att jämföra olika lån för att se vad som är det bästa lånet för dig. Glöm inte bort att göra dig helt införstådd på avtalet du tecknar i och med ditt lån. Lycka till!

Compartir