SMS lån utan kreditprövning

Om du vill låna pengar, skaffa abonemang eller hyra bostad är det vanligaste att företaget tar en kreditupplysning på dig. Den är tänkt att berätta om det finns något i din ekonomiska historia som gör ökar risken för att du inte ska kunna betala. För att ta en kreditupplysning kontaktar företaget ett så kallat kreditupplysningsföretag. De samlar in uppgifter om betalningsanmärkningar, skulder och liknande och kan svara på ganska mycket om din ekonomiska bakgrund. Det största kreditupplysningsföretaget heter Upplysningscentralen (UC). Det ägs av storbankerna och har information om skulder och krediter, hur många kreditupplysningar som gjorts tidigare och om du har några betalningsanmärkningar.

LångivareDags att fåaMin lånsummaMax lånsummaÅldersgränsMinsta ålder
1 dag10000 kr
500000 kr
Ansök nu
180 månader18 år
1 dag5000 kr
600000 kr
Ansök nu
36 månader23 år
1 – 3 dag10000 kr
500000 kr
Ansök nu
180 månader18 år
1 dag5000 kr
600000 kr
Ansök nu
180 månader18 år
1 – 2 dag10000 kr
50000 kr
Ansök nu
80 månader20 år
dag5000 kr
600000 kr
Ansök nu
180 månader18 år
1 dag50000 kr
50000 kr
Ansök nu
78 månader18 år
1 dag1000 kr
30000 kr
Ansök nu
1 månader21 år
1 dag2000 kr
50000 kr
Ansök nu
60 månader18 år
1 dag20000 kr
500000 kr
Ansök nu
180 månader18 år
1 dag1000 kr
500000 kr
Ansök nu
180 månader18 år
1 dag5000 kr
20000 kr
Ansök nu
60 månader20 år
1 dag1000 kr
20000 kr
Ansök nu
12 månader18 år
1 dag1000 kr
25000 kr
Ansök nu
12 månader20 år
1 dag5000 kr
500000 kr
Ansök nu
36 månader18 år

Men UC betyder inte kreditupplysning, det är bara ett företagsnamn. Det finns andra företag som också ger kreditupplysningar, men ofta kräver låneföretagen att det är UC som ger upplysningen.

En kreditupplysning görs för att få reda på din kreditvärdighet, eller förmåga att betala tillbaka skulder.

Det finns två typer av kreditupplysningar, en Mikroupplysning och en Personupplysning. Det här ingår I den större Personupplysningen:

 • Namn och adress
 • Din inkomst under de senaste två åren
 • Om du det finns något äktenskapsförord registrerat på dig
 • Bostäder du äger
 • Finns betalningsanmärkningar
 • Antalet tidigare kreditupplysningar
 • Skulder hos Kronofogden
 • Hur stora dina skulder är

För Mikrokrediten ingår det här:

 • Namn och adress
 • Skulder hos Kronofogden
 • Finns betalningsanmärkningar

Vill du själv ta reda på din kreditvärdighet kan du absolut göra det. Till exempel har UC en tjänst som heter Min UC. Där kan du få se samma information som den som tar en kreditupplysning på dig. Här kan du se dina skulder, betalningsanmärkningar och krediter. Ser du att du har en outnyttjad kredit, kanske ett kreditkort som du inte använder eller liknande, är det en bra idé att avsluta den. Varje kredit ses nämligen som något negativt när låneföretaget räknar på hur mycket du kan få låna av dem.

Det går även att få ut information om vilka uppgifter som andra kreditupplysningsföretag sparar om dig. Om du tittar på uppgifterna och får se att det tagits kreditupplysningar på dig när det inte behövts ska du absolut ringa upp till företaget och be dem att ta bort dessa från din upplysning. Det får nämligen inte tas kreditupplusningar när det inte finns skäl till det och det är kreditupplysningsföretaget som är ansvarigt för att det inte görs. I de allra flesta fall måste också kreditupplysningsföretaget lämna information till dig om att en upplysning tagits. Det vanligaste är att du får ett brev hem med en kopia på den information som lämnats ut om dig.

Hur kan du skada din kreditvärdighet?

Vet du om själv att du har dålig kreditvärdighet kanske du funderar på lån utan kreditupplysning. Om du har dålig kreditvärdighet så kan det bero på flera saker. En sak som man kanske inte tänker på men som kan påverka den negativt är om det finns många kreditupplysningar som är gjorda. En eller två är oftast inget problem men fler än så kan sända dåliga signaler till låneföretaget. Det är ett tecken på att du är på väg att dra på dig skulder och som sedan gör att du inte kan betala tillbaka lånet du söker hos företaget. I Sverige tar det oftast upp till 6 veckor från det att du ansöker om att få lån (och då tar en kreditupplysning) till att lånet sedan syns på din kreditupplysning.

En kreditupplysning ska tas av en bra anledning, som ett bolån, för att få hyra en lägenhet eller för att få ett jobb. Så tänk på att bara godkänna att en kreditupplysning görs när det finns bra skäl.

Varje kreditupplysning sänker nämligen UC din kreditvärdighet och ligger kvar i 12 månader. Tänk på att om du väljer att använda dig av en låneförmedlare tas bara en kreditupplysning som sedan alla låneföretagen delar på. Det kan vara en fördel om du vill minska antalet kreditupplysningar som tas på dig. Ett annat sätt att minska antalet kreditupplysningar är att fråga den som vill ta upplysningen om det räcker med att göra en Mikroupplysning. De registreras inte hos kreditupplysningsföretaget och påverkar därför inte din kreditvärdighet. En bank kommer alltid att vilja ha en Personupplysning inför ett nytt lån, men för en mobiloperatör eller framtida hyresvärd kanske det räcker med en Mikroupplysning.

Att ha stora lån kan också påverka din kreditvärdighet negativt. Det är självklart så att ju större lån du har, ju större utgifter har du varje månad med ränta och amorteringar. Det här vet såklart banken som du ansökt om lån hos och det gör att de är mindre villiga att låna ut pengar till dig med höga skulder. Men det är inget hinder i sig att ha skulder det går ofta bra att låna pengar med skulder. Det finns också företag som gör det möjligt att låna med betalningsanmärkningar och skulder.

Vad är sms lån utan kreditprövning?

Alla låneföretag måste göra en kreditkontroll på dig innan de lånar ut pengar. Därför är det inte så vanligt med sms lån utan kreditprövning. Det som kan skilja är vilket företag de använder för att göra kontrollen. Det finns flera företag som ger ut kreditprövningar och UC är det största och vanligaste som låneföretagen använder. Det här innebär att om du under en period ansöker om mycket lån, eller av någon annan anledning får många kreditprövningar tagna på dig, betyder det troligen att du har många kreditupplysningar registrerade hos UC. Det här gör som vi skrivit om tidigare i artikeln, att företagens vilja att låna ut pengar till dig minskar. De är rädda att du är på väg att dra på dig mer skulder, bara att de inte syns i kreditupplysningen ännu.

Du som vet att du har många upplysningar registrerade på dig hos UC kan istället välja att gå genom ett annat kreditupplysningsföretag när du ansöker om att få låna pengar. Här är några andra företag som finns:

 • Bisnode
 • Creditsafe är vanligast att låneföretag som erbjuder snabblån använder. De ger varje person ett kreditbetyg från 0 till 100 där de räknar med all viktig information som långivaren behöver.

Få smslån utan kreditprövning

Även om vi tidigare sagt att företag måste göra en kreditkontroll på dig innan de lånar ut pengar så finns det vissa undantag. Precis när ett företag är nystartat kan de vilja komma igång och låna ut och accepterar därför kunder utan att göra en kreditupplysning. Tänk på att det kan vara en varningssignal till dig som vill ta lån att ett företag inte använder sig av kreditupplysning. Såna företag har ibland visat sig ha en ganska dålig kundservice. Uteblivna betalningar skickas snabbt vidare till inkasso och Kronofogden. Därför är ett sms lån utan kreditprövning inte alltid den bästa lösningen när du behöver pengar snabbt.

Om du söker lån hos många företag samtidigt kan det göra det svårare för dig att få lån. Det beror på att varje kreditprövning som tas ger dig ett lägre kreditbetyg. Om du vet att du kommer att behöva eller vilja söka flera lån kan det därför vara en genväg att ta hjälp av en låneförmedlare. Då söker du lån hos flera låneföretag samtidigt men det sker bara en förfrågan. Det syns alltså bara en gång hos UC eller andra kreditupplysningsföretag att du tagit en kreditupplysning. Längre fram kan det bli en fördel för dig om du behöver låna mer pengar eller behöver ha bra kreditvärdighet av andra orsaker.

Hur kan man låna pengar utan kreditprövning?

Att ta sms lån utan kreditprövning är svårt eftersom de allra flesta låneföretagen gör en kreditupplysning. De företag som inte gör en kreditupplysning på dig som kund är ofta nya företag som kanske vill ha många kunder snabbt. De kan istället vara tuffare med att skicka skulder till inkasso eller Kronofogden. Det gör de ganska snabbt efter att du inte har kunnat betala i tid. Det kan alltså vara en större risk för dig att låna av ett företag som inte gör kreditupplysningar eftersom det innebär att om det händer dig något oväntat och du får svårt att betala så drar du snabbt på dig en betalningsanmärkning.

Om man med att låna pengar utan kreditupplysning menar att låna utan UC så är det däremot lättare. UC är det vanligaste kreditupplysningsföretaget och har du under en period ansökt om många lån eller gjort något annat som gör att du har flera kreditupplysnigar tagna på dig så ger det dig en lägre kreditvärdighet hos UC. En lägre kreditvärdighet gör att låneföretagen blir mer tveksamma till att låna ut pengar till dig. Det finns flera alternativ för dig som vet med dig att du har många kreditupplysningar på dig hos UC. Kolla med låneföretaget vilket kreditupplysningsföretag de använder när du ansöker till dem. Men att ta sms lån utan kreditprövning är inte så lätt.

Om det är så att du har dålig ekonomi, kanske betalningsanmärkningar och därför vill ta sms lån utan kreditprövning så är det bra om du funderar på om du verkligen ska låna pengar. Det är viktigt att du tänker på att ytterligare lån kanske blir mer än vad du har råd att betala tillbaka.