Smslån med skuldsaldo

Ett skuldsaldo är helt enkelt obetalda skulder. Efter det att man har fått brev från inkasso och man fortfarande inte betalar av sina skulder så skickas dessa vidare till Kronofogden där ett skuldsaldo skapas med skulden och eventuella andra obetalda räkningar som samlas. En betalningsanmärkning som inte reglerats kommer att redovisas som ett skuldsaldo efter tre års tid. Kronofogden ger en viss tid för dig att betala av dina skulder och sköts allt så kan man till och med få sitt skuldsaldo sekretessbelagd. Annars syns skuldsaldot för dem som gör en kreditupplysning. Om skuldsaldot inte regleras så kommer det övergå till ett historiskt skuldsaldo vilket kommer att finnas registrerat under en längre tid och inte bara göra det svårt att låna pengar men även gå ut över andra saker, som att få ett hyreskontrakt exempelvis. Det är viktigt att komma ihåg att det kanske inte är så bra att dra på sig fler skulder när man befinner sig i ett läge där du har en skuld hos Kronofogden. Det bästa är att man kontaktar Kronofogden och gör sitt bästa för att lösa situationen utan att dra på sig mer skulder då det sällan är en långsiktig och sund lösning på problemet. Diskutera din situation och hur den kan lösas på bästa sätt, det finns hjälp och råd att få som inte kostar något, dra nytta av det.

LångivareDags att fåaMin lånsummaMax lånsummaÅldersgränsMinsta ålder
1 dag10000 kr
500000 kr
Ansök nu
180 månader18 år
1 dag5000 kr
600000 kr
Ansök nu
36 månader23 år
1 – 3 dag10000 kr
500000 kr
Ansök nu
180 månader18 år
1 dag5000 kr
600000 kr
Ansök nu
180 månader18 år
1 – 2 dag10000 kr
50000 kr
Ansök nu
80 månader20 år
dag5000 kr
600000 kr
Ansök nu
180 månader18 år
1 dag50000 kr
50000 kr
Ansök nu
78 månader18 år
1 dag1000 kr
30000 kr
Ansök nu
1 månader21 år
1 dag2000 kr
50000 kr
Ansök nu
60 månader18 år
1 dag20000 kr
500000 kr
Ansök nu
180 månader18 år
1 dag1000 kr
500000 kr
Ansök nu
180 månader18 år
1 dag5000 kr
20000 kr
Ansök nu
60 månader20 år
1 dag1000 kr
20000 kr
Ansök nu
12 månader18 år
1 dag1000 kr
25000 kr
Ansök nu
12 månader20 år
1 dag5000 kr
500000 kr
Ansök nu
36 månader18 år

Lån med skuldsaldo är svårt att få. Det faktum att du har ett skuldsaldo visar tydligt att du inte har klarat av att sköta dina tidigare lån och räkningar och det är därför det är få aktörer på marknaden som erbjuder lån med skuldsaldo. Om du vill låna pengar med skuldsaldo så får du vända dig till de få långivarna som har en policy att i vissa fall låna ut pengar till folk med en skuld hos Kronofogden eller utsöka aktörer som riktar in sig på att erbjuda lån specifikt till dem som befinner sig i en dålig ekonomisk situation. De låneformer som kommer vara som mest aktuella i detta läget är privatlån eller smslån med skuldsaldo. Kom ihåg att de lånen ofta kommer med en mycket högre ränta då dessa långivare, ofta i form av ett kreditinstitut eller en nischad bank, ska känna att det är värt att låna ut pengar till någon som inte har skött sina tidigare lån. Det är också viktigt att undvika mer obetalade skulder och se över att man faktiskt befinner sig i en ekonomisk situation som går att leva med.

Eftersom smslån ofta rör sig om mindre summor pengar än ett privatlån så innebär det ju också att långivarens risk är mindre. På så sätt kan det finnas mer alternativ när kommer till att ta smslån med skuldsaldo än om man försöker att få ett privatlån godkänt. Det är dock väldigt viktigt att man inte bara gräver en djupare grop av skulder som man inte kommer att kunna betala tillbaka. För att ansöka om fler lån så bör man ha förändrat sin ekonomiska situation så att inte dessa lån också kommer att bli obetalade skulder. Tidigare skulder som har gått hela vägen till Kronofogden utan att reglerats ger en stor indikation på att vad du har gjort inte har fungerat. Kanske är det bättre att försöka hitta andra alternativ om man behöver pengar. Kanske har man ägodelar man kan göra sig av med, eller arbete som man kan utföra, eftersom dessa pengar inte kräver att de ska betalas tillbaka.

Om du har tänkt över din ekonomiska situation och anser att ett smslån med skuldsaldo ändå är den bästa lösningen för dig så kommer olika långivare att erbjuda olika saker. Ofta när det kommer till smslån så rör det sig inte om jättestora belopp utan de flesta ligger på upp till 10 000 kronor, även om vissa aktörer erbjuder mycket högre summor än så även vid smslån med skuldsaldo. För att få ditt lån godkänt så är det bästa att ansöka om mindre summor. Det kan i vissa fall också hjälpa att ringa och prata med företaget och förklara sin situation och sitt skuldsaldo och att man verkligen är seriös. Om man blir nekad kan man också ringa och diskutera om man skulle kunna få ett lån på en mindre summa, men gör detta via telefon och inte via en nya ansökan eftersom du inte vill rada upp fler kreditupplysningar än nödvändigt.

Det är relativt enkelt att ansöka om ett smslån med skuldsaldo och det kan göras med några knapptryck på nätet. Men som sagt, om man verkligen är seriös, så kan det vara hjälpsamt att ringa och tala med långivaren för att öka sina chanser att få sitt smslån med skuldsaldo godkänt. Förklara din situation och diskutera vilka belopp som kan komma att vara rimliga. Se också över din situation och justera återbetalningstiden på ett sådant sätt som gör det mest troligt att din skuld kommer att betalas av som utsatt. En kortare återbetalningstid kan vara fördelaktigt eftersom det ofta innebär lägre räntekostnad och att du blir av med lånet snabbare. Däremot så kan det vara mycket mer ansträngande och krävande för din ekonomi vilket ökar chansen att betalningarna inte kommer att skötas eller att man känner sig tvungen att dra på sig ytterligare skulder. Kom ihåg att bara ta lån som du vet att du kan betala tillbaka. Att dra på sig skulder och speciellt ett skuldsaldo hos Kronofogden kan ställa till det på olika fronter och det är ingen rolig situation att befinna sig i. Se över din ekonomi och var ärlig mot sig själv. Att försöka låna pengar med skuldsaldo är inte det lättaste. För att få ett lån med skuldsaldo kan man behöva ta personlig kontakt med en långivare som ger lån till personer med skuldsaldo då det ökar ens chanser. Men man får även räkna med att man kan komma att behöva betala en mycket högre ränta än vad man skulle ha gjort om man inte hade någon betalningsanmärkning, även om det rör sig om lån med mindre summor. Se över dina alternativ och din ekonomi. Lycka till!