Smslån utan ränta

Förut kallades smslån utan ränta i reklamen ofta för gratis lån. Det beror på att om du betalar tillbaka hela lånesumman i tid så finns inga avgifter. Många människor trodde att gratis betydde att lånet aldrig skulle betalas tillbaka men så är det inte. Även om får låna pengar utan ränta måste pengarna alltid betalas tillbaka. Därför förbjöd Konsumentverket företagen från att kalla de här lånen för gratis. Låneföretagen fick byta namn på de här smslånen och idag kallas de istället för lån utan ränta. För att lånet verkligen ska vara räntefritt är det viktigt att du betalar tillbaka hela summan i tid. Gör du inte det kommer du istället att få en ganska hög ränta, så tänk på att kolla så att du har råd att betala inom tiden för lånet annars kan det bli dyrare.

LångivareDags att fåaMin lånsummaMax lånsummaÅldersgränsMinsta ålder
1 dag10000 kr
500000 kr
Ansök nu
180 månader18 år
1 dag5000 kr
600000 kr
Ansök nu
36 månader23 år
1 – 3 dag10000 kr
500000 kr
Ansök nu
180 månader18 år
1 dag5000 kr
600000 kr
Ansök nu
180 månader18 år
1 – 2 dag10000 kr
50000 kr
Ansök nu
80 månader20 år
dag5000 kr
600000 kr
Ansök nu
180 månader18 år
1 dag50000 kr
50000 kr
Ansök nu
78 månader18 år
1 dag1000 kr
30000 kr
Ansök nu
1 månader21 år
1 dag2000 kr
50000 kr
Ansök nu
60 månader18 år
1 dag20000 kr
500000 kr
Ansök nu
180 månader18 år
1 dag1000 kr
500000 kr
Ansök nu
180 månader18 år
1 dag5000 kr
20000 kr
Ansök nu
60 månader20 år
1 dag1000 kr
20000 kr
Ansök nu
12 månader18 år
1 dag1000 kr
25000 kr
Ansök nu
12 månader20 år
1 dag5000 kr
500000 kr
Ansök nu
36 månader18 år

Kolla också om företaget har en uppläggningsavgift eller en aviavgift som du måste betala om du lånar hos dem. De flesta företagen har inte de här avgifterna men det förekommer. Så läs villkoren noga innan du lånar för att se om såna avgifter finns och hur stora de är. Företagen är skyldiga att tala om för dig exakt hur mycket det kommer att kosta dig att låna hos dem. Innan du skickar in din ansökan kommer du att få veta summan och då kan du kolla om det tillkommer några avgifter eller inte.

Om du använder det smart kan du faktiskt spara pengar på att låna räntefritt. Säg till exempel att du vill köpa en ny TV och ser att en butik har rea på precis en sån TV du tänkt köpa. Tyvärr har du inga pengar på kontot just nu men om nån vecka kommer lönen. En lösning är att vänta tills du fått lön med att köpa TV:n men då är den antaligen dyrare igen eftersom rean är slut. Ett annat sätt att göra det på är att ta ett räntefritt smslån och köpa TV:n direkt. När lönen kommer betalar du tillbaka lånet som då blir kostnadsfritt. På så sätt sparar du pengar genom att använda ett räntefritt lån för dina inköp. Bättre att kunna slå till när en vara du tänkt köpa finns till ett bra pris än vänta på lönen och behöva betala mer pengar för samma produkt. Så om du använder det på ett bra sätt kan låna pengar utan ränta göra att du får mer pengar över i plånboken.

Räntefria smslån

Det finns många låneföretag som gör reklam för sina räntefria lån som är en bra deal för den som vill låna billigt. Man ska komma ihåg att det ibland är så att erbjudandet om smslån utan ränta endast gäller den som är ny kund hos låneföretaget. Eftersom att låna pengar utan ränta är väldigt billigt för dig som konsument så vill de inte låna ut alltför mycket pengar räntefrit, utan det är ett sätt att få nya kunder. Företaget tjänar då pengar antingen när du inte kan betala tillbaka i tid och de kan ta ut ränta eller när du lånar pengar av dem igen fast med ränta.

Det här är ett sätt att hålla sig framme i den hårda konkurrensen om nya lånekunder. Om du verkligen betalar tillbaka i tid finns det faktiskt ingen hake med de här räntefria lånen. Det kan alltså vara ett bra sätt att lösa en tillfälligt svår ekonomisk situation. Kom bara ihåg att lån alltid ska betalas tillbaka även om de är räntefria.

Hur mycket pengar kan man låna?

Med de räntefria lånen är det mindre summor du kan låna. Det här beror givetvis på att företagen inte tjänar några pengar på de kostnadsfria lån som verkligen betalas tillbaka i tid. De tjänar sina pengar när du inte betalar I tid eller när du lånar till ordinarie priser. De vanligaste summorna för att låna räntefritt är 500 kronor ända upp till 6000 kronor. Vissa företag lånar ut upp till 15 000 kronor till dig helt räntefritt. Behöver du mer pengar kan du låna via ett vanligt snabblån eller om du behöver mycket pengar, upp till 500 000 kronor kan du använda dig av privatlån.

Ett sätt att få ihop en större summa pengar räntefritt är att låna av flera företag samtidigt. På så sätt kan du låna ihop tiotusentals kronor utan avift. Kom bara ihåg att det är väldigt viktigt att du faktiskt har råd att betala tillbaka lånen i tid. Kan du inte det bör du inte låna utan hitta ett annat sätt att lösa din situation.

Återbetalningsvillkoren

För att smslån utan ränta verkligen ska vara räntefritt ska det oftast betalas tillbaka inom 30 dagar. Efter det kommer du att få betala ränta på ditt lån. Ibland är återbetalningstiden bara 14 dagar. Det finns också företag som erbjuder räntefria lån i upp till 60 dagar. Om det är viktigt för dig med längre tid på dig att betala tillbaka ska du absolut kolla efter låneföretag som har den längre återbetalningstiden på sina räntefria lån. Om du verkligen betalar tillbaka inom den tiden så kan ett smslån räntefritt vara ett billigt sätt att låna pengar snabbt. Vet du däremot att du inte kommer att ha råd att betala tillbaka inom den utsatta tiden är det bättre att titta på en annan typ av lån. Så fort det räntefria lånet förlängs så blir det nämligen väldigt dyrt istället. Det kan handla om att ordinarie priser, förlängningsavgifter eller andra kostnader läggs på skulden. Helt plötsligt blir det inte en så bra affär längre.

Det här krävs för att du ska få ett räntefritt lån

Det är oftast ingen skillnad på vad som krävs av din ekonomi för att du ska bli godkänd för ett smslån utan ränta hos företaget, oavsett om det gäller ett räntefritt lån eller ett lån med vanlig ränta. Företagen vill som vanligt kontrollera att du kommer att ha råd att betala tillbaka lånet som du vill ta hos dem. Däremot behöver du uppfylla några andra villkor för att kunna ta ett sms lån räntefritt:

  • Du ska vara ny kund kund det här låneföretaget. De räntefria lånen är ett sätt för dem att locka till sig nya kunder.
  • Du får inte heller ha lånat pengar av något annat låneföretag med samma ägare. Det kan vara svårt att hålla koll på vilka låneföretag som ägs av samma ägare. Du kommer att märka vid ansökan om det är så att du har lånat från samma ägare tidigare.

Sedan krävs att du klarar en kreditprövning som visar hur din ekonomiska situation ser ut men det är ett krav oavsett om du vill ta ett räntefritt smslån eller ett smslån med ränta.

Hur ansöker jag om ett räntefritt lån?

D u ansöker om ett räntefritt lån på samma sätt som andra sms lån. De flesta företagen har flera sätt du kan göra ansökan på, du behöver inte alls göra den med sms bara för att det kallas sms lån. Det går att ansöka via sms, telefon eller internet. Nya kunder måste också identifiera sig på något sätt. Det snabbaste sättet att göra det på brukar vara via bank-id. Då verifierar du direkt i med telefon (om du har mobilt bank-id) eller med dator (om du har vanligt bank-id) din identitet.

När du lånar behöver företaget de här uppgifterna:

  • Personnummer
  • Hur mycket du vill låna
  • Vilket konto du vill ha pengarna utbetalda till. Både clearingnummer och kontonummer.
  • Hur många barn du har under 18 år
  • Inkomst per månad före skatt. Här kan du ta med bostadsbidrag och barnbidrag
  • Boendekostnader per månad. Ska vara din del av boendekostnaderna, hyran och bolåneutgifterna.
  • Andra låneutgiter per månad. Räkna med ränta och delbetalningar.

Ibland kan de också vilja ha andra uppgifter det är olika mellan olika företag. Det bästa sättet att se vad ett företag vill ha exakt för uppgifter är att gå in på deras hemsida och läsa om deras ansökningsprocess. Där finns alla uppgifter du behöver lämna för att bli godkänd för ett lån. Är det någon uppgift där du inte är säker på vad företaget är ute efter kan du alltid ringa eller skicka ett mejl till dem. Vissa företag har också en chattfunktion på sin hemsida.

Du kan ofta ringa för att få lån. Då hjälper den på företagets kundtjänst som tar emot ditt samtal dig med att göra låneansökan. Informationen de frågar efter är samma som för smslån.

Låneföretagen ger också möjlighet att ansöka online. Det är upp till dig att välja hur du vill göra din ansökan. Det ska inte vara någon skillnad i hur snabbt du får svar på din ansökan. Det brukar gå snabbt att få svar på din ansökan om att låna räntefritt. Vissa betalar ut pengar inom 15 minuter och ibland måste du vänta upp till en bankdag. Det brukar kunna gå snabbare om du har samma bank som låneföretaget.

Lån utan ränta kan vara en bra affär men kom ihåg att betala tillbaka i tid. Annars kan smslån räntefritt istället bli dyrt när extra avgifter och ränta tillkommer.