Smslån utan uc

LångivareDags att fåaMin lånsummaMax lånsummaÅldersgränsMinsta ålder
1 dag10000 kr
500000 kr
Ansök nu
180 månader18 år
1 dag5000 kr
600000 kr
Ansök nu
36 månader23 år
1 – 3 dag10000 kr
500000 kr
Ansök nu
180 månader18 år
1 dag5000 kr
600000 kr
Ansök nu
180 månader18 år
1 – 2 dag10000 kr
50000 kr
Ansök nu
80 månader20 år
dag5000 kr
600000 kr
Ansök nu
180 månader18 år
1 dag50000 kr
50000 kr
Ansök nu
78 månader18 år
1 dag1000 kr
30000 kr
Ansök nu
1 månader21 år
1 dag2000 kr
50000 kr
Ansök nu
60 månader18 år
1 dag20000 kr
500000 kr
Ansök nu
180 månader18 år
1 dag1000 kr
500000 kr
Ansök nu
180 månader18 år
1 dag5000 kr
20000 kr
Ansök nu
60 månader20 år
1 dag1000 kr
20000 kr
Ansök nu
12 månader18 år
1 dag1000 kr
25000 kr
Ansök nu
12 månader20 år
1 dag5000 kr
500000 kr
Ansök nu
36 månader18 år

Många tar sig in i den nya världen av lån när de för första gången ska köpa sig en lägenhet, ett hus, en bil eller en härlig lyxig semester med familjen. De flesta tar ett lån någon gång under sin livstid och första gången kan det vara lite förvirrande. Det finns nämligen många alternativ och olika typer av lån och för att kunna ta ett bra beslut så måste man förstå speciella uttryck som man kanske aldrig har hört förut. I denna artikeln ska vi försöka räta ut de frågetecken som kan uppstå i denna situation. Vi ska exempelvis titta närmare på: Vad står UC för? Varför finns det lån med eller utan UC? Vilka för och nackdelar finns det med UC? Varför bör man vara försiktig när man lånar utan UC? Läs vidare för att få svar på dessa och ännu fler frågor angående lån utan UC.

Vad är UC?

Sveriges största kreditupplysningsföretag är ett aktiebolag som heter UC. UC grundades 1977 och kallades tidigare för Upplysningscentralen. UC ägs av storbankerna (SEB, Nordea, Handelsbanken, Swedbank, Danske Bank, Länsförsäkringar Bank) och verkar genom att samla in och sälja kreditinformation om privatpersoner och företag. UC är ett kreditupplysningsföretag men det är dock inte det enda av sitt slag här i Sverige, utan de har som de flesta andra företag också konkurrenter. Även fast UC tillhandahåller kreditupplysningar, kreditbevakningar och kreditbedömningsunderlag så är UC ett företag och inte samma sak som en kreditupplysning. Att folk blandar ihop begreppen kan dock ge en förklaring till hur stor roll UC fyller i Sverige när det kommer just till kreditupplysningar. UC fyller en viktig funktion i och med att de samlar information om personers och företag skulder och lån vilket sedan kan komma att användas när man ansöker om ett lån. Eftersom långivaren tar en risk när de lånar ut pengar så kan det vara hjälpsamt att göra en kreditprövning för att samla in beslutsunderlag i form av kreditupplysningar för att använda dem vid kreditbedömningar. Genom dessa upplysningar så kan långivaren skapa sig en bättre bild av den ekonomiska situationen som den som ansöker om lånet befinner sig i. På så sätt är det enklare för en långivare att bilda sig en uppfattning om hur sannolikt det är att denna person kommer att sköta återbetalningarna eller inte och utefter det erbjuda ett mer lämpligt lån. Framförallt skapar det lite trygghet hos långivaren om de till exempel kan se att kunden har skött alla sina tidigare betalningar och inte besitter en mängd andra lån. Om du som långivare däremot möts av en rapport med betalningsanmärkningar och flertalet andra aktiva lån så känns det mindre troligt att den som ansöker om lånet kommer att sköta betalningarna felfritt vilket kan leda till att den nekas lån eller att den erbjuds ett lån med sämre villkor. En kreditupplysning kan även fungera till fördel för den som ansöker om lånet om denna person kan visa på att dess ekonomiska situation är mycket stabil och att lånet därför bör godkännas och bör ha en så låg ränta som möjligt. På så sätt fungerar en kreditupplysning åt båda håll och kreditupplysningar kanske till och med ger en låntagare ytterligare anledning till att se till att verkligen sköta sina betalningar och sitt förhållningssätt till lånade pengar. UC samlar in sin information från skatteverket och finansinstitut och har även tillgång till internationella kreditupplysningar. De förfrågningar om att låna pengar som däremot görs utan UC kommer heller inte att registreras hos UC, medan alla förfrågningar som görs med UC också registreras. Det är just detta som kan leda till att det vid vissa tillfällen kan vara läge att ansöka om ett snabblån utan UC.

Varje gång man ansöker om ett lån så måste långivaren göra en kreditupplysning, och denna görs ofta genom UC. Det finns dock anledningar till varför man kan komma att försöka undvika detta, och det är inte alltid är en negativ sak. Om man till exempel har skulder hos Kronofogden, eller att man vet med sig att man har betalningsanmärkningar och man därför är orolig för att kreditupplysningen kommer att leda till att man får sin låneförfrågan avslagen så kanske man istället ansöker om ett lån utan UC. Det är nämligen vanligt när det kommer till långivare att ge avslag på lån när det finns något negativt i kreditupplysningen, speciellt när det kommer till de stora bankerna eftersom de inte vill ta sig ann risken att utfärda ett lån till någon som tidigare inte skött sina betalningar. Även fast vissa vet med sig att betalningsanmärkningar kommer leda till avslag hos många av de stora bankerna så finns det idag också en hel del andra alternativ och även företag som erbjuder lån till personer med betalningsanmärkningar. Ett lån utan UC kommer dock vara svårare att få till när det handlar om några större summor, men att ansöka om ett mindre snabblån utan UC eller smslån utan UC kan gå desto bättre. En stadig inkomst och en nuvarande stabil ekonomisk situation är dessutom saker som kommer att hjälpa en person som ansöker om att låna pengar utan UC. Att låna utan UC kan däremot fungera som ett alternativ under vissa omständigheter eftersom kreditupplysningen då istället görs via ett av de andra företagen. Förutom personer med betalningsanmärkningar så kan även en person som har gjort för många kreditupplysningar under en kort tid också få ett oroväckande svar när de ansöker om lån, även om deras ekonomi annars är i toppskick. Eftersom det tar ett tag för informationen att uppdateras om ett lån faktiskt har betalats ut eller inte så kommer flera nyligen gjorda kreditupplysningar genom UC att negativt påverka din kreditvärdighet. Detta är fallet eftersom tjänsten vet att du har ansökt om flertalet lån men ännu inte vet om dessa lån har betalats ut eller inte. Det är alltså möjligt att du helt plötsligt sitter på en mängd olika lån som är tagna runt samma tillfälle vilket inte precis utstrålar ekonomisk stabilitet och trovärdighet. Att låna utan UC kan därför vara fördelaktigt i och med att de förfrågningarna endast registreras hos det kreditupplysningsföretaget man använder sig av. Det påverkar eller påverkas alltså inte av hur många kreditupplysningar som skett hos andra företag, som till exempel hur många nyliga förfrågningar som skett via UC.

Det är framförallt smslån utan UC eller snabblån utan UC som man pratar om när man funderar på lån utan UC. UC är som sagt ett företag även om många kan ta begreppet att innebära just kreditupplysning. Men det är alltså fullt möjligt att ta ett lån utan UC, även om det inte går att låna utan att en kreditprövning görs. Smslån utan UC fungerar helt enkelt så att kreditprövningen sker genom ett annat upplysningsföretag, som till exempel Creditsafe eller Bisnode. Smslån utan UC kan göra det möjligt att bli godkänd för ett lån även om man har skulder och flera andra lån i fall dessa är registrerade genom UC. Att låna pengar utan UC skapar också ett alternativ om du helt enkelt har blivit nekad när du ansökt eftersom kreditupplysningen skett via UC och på grund av att du gjort flera ansökningar under den senaste tiden utan att ens ha tagit något lån, även fast du inte har någonting negativt i din betalningshistoria. Ett smslån utan UC gör att det kan gå att få till ett lån på upp till så mycket som omkring 20 000 kr, men att få till mer än så kan bli svårt.

Som redan nämnts i denna artikel så kan det vara så att flera kreditprövningar under den senaste tiden har lett till att du nu blir nekad när du ansöker om lån eller smslån med en kreditprövning som sker via UC. Detta behöver inte ha någonting att göra med att du på något sätt inte skulle befinna dig i en ekonomisk stabil situation. Utan det kan helt enkelt vara resultatet av att du har försökt få en bättre förståelse om vad dina alternativ är. Eftersom det tar tid innan ett lån registreras hos UC så tar dem det säkra före det osäkra i och med att det finns chans att du tagit väldigt många lån inom en kort period och det är troligen därför du blivit nekad. I detta fall så kan det kännas helt okej att då istället ansöka om ett smslån utan UC, om du har möjlighet att betala tillbaka. Om du däremot ansöker om lån utan UC för att du blir nekad på grund av faktiska skulder och lån som du har är en helt annan sak. Detta kan vara, och bör ses som, ett tecken på att din ekonomiska situation och ditt agerande inte är hållbart. Att då ansöka om lån eller smslån utan UC för att du försöker hitta ytterligare en långivare som inte känner till situationen är knappast ett steg i rätt riktning.

Men som sagt, att göra en kreditupplysning hos ett annat upplysningsföretag än UC kan fungera till din fördel då någon registrering inte görs hos UC och du inte behöver oroa dig för att du har för många förfrågningar där. Om du vill undersöka dina möjligheter och alternativ när det kommer till lån så kan det också vara bra att fundera på om du bör använda dig av en låneförmedlare eftersom de med endast en kreditprövning kan ta fram flera låneerbjudanden. Dock så går det inte att använda sig av en låneförmedlare för just smslån utan UC, men det kan vara något man gör för att undvika att hamna i en mindre ideal situation på grund av att man har försökt undersöka sina möjligheter, och därför hamnat i en situation där man blir nekad lån på grund av för många förfrågningar. Om man redan befinner sig i den situationen så är det bra att det finns möjlighet att låna pengar utan UC, även om det kommer att vara svårt att låna större summor pengar. Det är dock viktigt att inte utnyttja den möjligheten när man inte borde.

Varför är lån utan UC så populärt?

För att besvara denna frågan så bör vi först förklara vad UC egentligen står för. UC är egentligen en förkortning för Upplysningscentralen. Företaget ägs av några av de största bankerna vi har i Sverige och är det företaget som de använder sig av när de gör kreditupplysningar på möjliga blivande låntagare. Varje gång det görs en kreditupplysning hos UC så är det synligt för ett visst antal år framöver för de som använder sig av just UC. Därför bör man vara försiktig när man ansöker om lån så att man inte skickar ut flera ansökningar samtidigt då alla dessa kreditupplysning kommer att synas vilket resulterar i att din kreditvärdighet sjunker. Anledningen att kreditvärdigheten sjunker är att det inte kommer hinna registreras om du accepterat alla de lån som du ansökt om eller inte. Samtidigt så kan det anses desperat att ha så många ansökningar på gång, och detta gör bankerna misstänksamma.

I och med att det finns så många långivare i dagsläget så finns det också de som har valt att inte använda sig av UC som sin kreditupplysning. I rädsla för att förlora kreditvärdighet hos de större bankerna så väljer många att söka lån hos dessa långivare. På så sätt kan de låna pengar nästan i hemlighet. Tyvärr så är dock inte detta den vanligaste anledningen till att folk önskar låna utan UC. Oftast handlar det om att de inte har sin ekonomi under kontroll. Detta betyder att de många gånger har betalningsanmärkningar eller till och med skulder hos kronofogden. Trots detta önskar de fler lån och försöker därför att slippa kreditupplysningar genom att ansöka om små lån utan UC online. Om man har en obefintlig eller mycket liten inkomst och tror att man kan ansöka om lån utan att det görs en kreditupplysning så har man däremot fel. Enligt svensk lag så måste nämligen långivare utföra någon typ av kreditupplysning innan de medger till ett lån. Det som finns är banker som godkänner låneansökningar trots att låntagaren har en låg kreditvärdighet.

Hur lätt är det att bli godkänd för lån utan UC?

Även om en långivare väljer att inte använda UC så godkänner de inte alla låneansökningar som de får in. De har också sina krav. Det som skiljer dem från de större bankerna som i regel använder sig av UC och har betydligt hårdare krav, är att det är mycket lättare att få låna pengar av de som inte använder sig av UC. Om du skulle ha en betalningsanmärkning eller kanske till och med har haft skulder hos kronofogden så kan det ändå finnas en chans att få låna pengar hos en långivare som tar sin kreditupplysning någon annanstans än just hos UC. Vill du låna en mindre summa för att snabbt klara av en besvärlig situation så är det lättaste alternativet att ansöka om smslån utan UC för en utbetalning direkt. Med andra ord så behöver man inte ha en perfekt ekonomi för att få låna pengar.

Det är tack vare att det inte finns någon lag som förbjuder långivare att godkänna låntagare med låg kreditvärdighet. Så trots att det finns en lag som säger att någon form av kreditupplysning måste göras så finns det ganska många långivare som väljer att godkänna låntagare trots att de har betalningsanmärkning och skulder. De kompenserar istället för risktagandet med en högre ränta. Om du önskar låna 5000 utan UC online så finns det en chans att bli godkänd trots skulder och betalningsanmärkningar. De vanligaste orsakerna till att denna sortens långivare inte accepterar en låntagare är att de inte når upp till deras åldersgräns eller att den har ansökt om ett högre belopp än tillåtet. Därför bör man alltid kolla upp långivarens villkor innan man skickar in en låneansökan. På så sätt får man veta önskad ålder samt maxbeloppet som man kan ansöka om hos långivaren. De vanligaste åldersgränserna man hittar är 18, 20 samt 23 år. Önskar man ansöka om mer än 10 000 kronor så kan det vara svårare att hitta lån utan UC då dessa långivare oftast sysslar med smslån eller snabblån vilket många gånger innebär lägre summor än så.

Går det ansöka om lån utan UC online?

Ett snabbt svar på denna frågan är, ja. Den vanligaste lånetypen när det gäller lån utan UC är som sagt smslån eller snabblån. Om man istället önskar privatlån eller exempelvis huslån så är det svårt att hitta någon som inte gör sin kreditupplysning med hjälp av Upplysningscentralen. Snabblån är ett mindre lån som du i regel ber om just online. Önskar du låna 10000 utan UC snabbt så är snabblån en bekväm lösning. Snabblån är som sagt i regel mindre lån så det kan vara svårt att hitta långivare som är villiga att låna ut mer än så, om än det inte är omöjligt. Vill man låna utan UC så är det också möjligt att ta smslån utan UC under 90 dagar. Under senaste tiden så har snabblån och smslån börjat få samma betydelse. I grund och botten så innebar smslån att du ansökte om lånet vi sms men i dagsläget så går det ofta att hitta smslån även online.

Om du önskar lån utan UC är alltså online det bästa stället att hitta den typen av långivare. Försök alltid att jämföra flera olika långivare för att hitta den som erbjuder bäst villkor enligt dig. Många hemsidor på nätet kan också hjälpa dig att hitta en den långivare som för tillfället erbjuder de bästa villkoren och räntorna. På deras hemsidor brukar det också synas tydligt både åldersgränser och maxbelopp vilket hjälper dig att hitta den långivare som passar din situation bäst. Var däremot beredd på att det kan hända att de erbjuder en annan ränta till dig då räntan oftast anpassas efter hur hög risk som långivaren anser sig ta när han accepterar dig som kund.

Vilka steg behöver man gå igenom för att ta ett lån utan UC?

Processen för att låna utan UC är i regel den samma som för andra lån som du ansöker om online. Börja med att leta upp en långivare som passar din situation. Jämför snabblån utan UC innan du tar ett slutgiltigt beslut om var du ska skicka in din ansökan. På så sätt har du möjligheten att hitta de bästa villkoren på marknaden just nu. Om du har chansen att läsa vad andra säger om den långivaren du funderar på så kan också detta vara till hjälp. Försäkra dig också om att du klarar av åldersgränsen och vet vilket maxbeloppet är innan du ansöker för att minska risken för avslag. Kolla även upp hur lång återbetalningstid som de erbjuder, så att det är något sin ekonomi klarar av och du inte drar på dig onödiga förseningsavgifter. När du gjort detta och ansökt om lånet så kommer det tas en kreditupplysning, även om det inte är just hos UC. Du får sedan ett meddelande om vilket beslut som långivaren har tagit. Är det positivt blir du erbjuden ett lån. Läs då noga igenom villkoren innan du accepterar lånet. Det är viktigt att veta exakt vad det skulle innebära om du inte klarar av att betala tillbaka i tid.

Om du känner att lånet inte passar dig så kan du såklart neka. Om räntorna är allt för höga och det högsta beloppet som går att ansöka om är för lågt så kan det vara ett privatlån som du egentligen behöver. Då finns det låneförmedlare som hjälper till att ansöka hos flera långivare samtidigt utan extra kostnad och med hjälp av bara en kreditupplysning hos UC. Det kanske är just det som behövs för att du ska hitta det lån som passar dig. Du kanske behöver ett samlingslån för att minska månadskostnaden för dina lån. Denna typen av lån hjälper dig att ha ett stort lån istället för många små lån vilket underlättar för dig när du ska göra en budget. På så sätt kan du få kontroll över din ekonomi och kanske lättare kommer att kunna få det lånet som du egentligen önskar i framtiden.

Hur mycket kan du låna utan UC?

Vi har redan nämnt att det kan vara svårt att få lån utan UC på högre summor än 10 000 kronor. Såklart så finns det undantag. Det gäller egentligen att hitta en långivare som kan ge dig den summa som du önskar. Kolla upp vilket maxbelopp som gäller hos de olika långivarna då det kan variera mycket från långivare till långivare. Innan du ansöker om det beloppet som du önskar bör du alltid se till att återbetalningstiden som långivaren erbjuder inte är för kort. Ingen vill hamna efter med betalningar och råka ut för dyra förseningsavgifter och i värsta fall en höjd ränta. Om du inte hittar en långivare som erbjuder den summa som du önskar så kan det vara dags att se över andra lånetyper. Innebär detta att du kommer att behöva ordna upp din ekonomi så kan det vara dags att börja. Att ta på sig många smålån för att komma upp till den summa du önskar kan vara väldigt farligt då dessa småskulder lätt kan öka och bli till flera stora skulder.

Villkor och räntor för lån utan UC

Det man bör känna till är att lån utan UC oftast är dyra lån i jämförelse med dem som använder UC. Såklart så skiljer sig räntor och villkor från en långivare till en annan. Vilken ränta du får beror i regel på hur stor risk som långivaren tycker att de tar när de lånar pengar till dig och såklart även hur mycket pengar du vill låna. Ju högre kreditvärdighet du har ju bättre ränta kommer du att bli erbjuden. En högre summa brukar också ha en lägre ränta än mindre summor, men det gör inte att man bör låna mer pengar än nödvändigt. Man bör aldrig låna mer pengar än man egentligen behöver och klarar av. Söker du billiga lån utan UC för att få pengar snabbt så är det alltid bra att jämföra olika långivare med varandra samt att titta över din egen ekonomi om du bör förbättra något innan du tar ett lån. Att jämföra lån innebär inte att skicka iväg flera ansökningar till olika långivare. Detta kan nämligen grusa dina chanser till att få ett lån. Istället kan man kolla upp långivarnas hemsidor för att får en uppfattning om vad de erbjuder. Då ökar man sina chanser att hitta de bästa räntorna och villkoren på marknaden. Om det känns jobbigt att gå från hemsida till hemsida så finns det hemsidor som samlar denna informationen åt dig.

Fördelar och nackdelar med lån utan UC

Det går inte att komma ifrån att det kommer att tas en kreditupplysning. Det ända du kan välja är om den kommer tas hos UC eller ej. Om den inte tas hos just UC så kommer det inte sparas i deras hårddisk vilket kan vara till din fördel i framtiden. När kreditupplysningar görs hos UC så sparas nämligen den informationen för en tid framöver medans övriga upplysningsföretag inte sparar på den informationen på det sättet. Då det inte kommer att synas så kommer det inte heller att påverka huruvida du är kreditvärdig i framtiden. Om du vet med dig att du har en låg kreditvärdighet så kan det också vara en fördel att ansöka hos en långivare som inte använder UC då det är större chans att få lån hos dem. Då kan du ta nya mikrolån utan uc.

Tyvärr så finns det fler nackdelar än fördelar. Detta beror på att lån utan UC oftast gäller småsummor med höga räntor och korta återbetalningstider vilket i sin tur leder till en hög månadskostnad. I regel är det nämligen så att det är endast dyra smslån och snabblån som går att hitta om du önskar låna utan UC. Även det billigaste mobillånet utan UC har oftast en hög ränta och i regel inte heller de bästa villkoren. Det är nämligen priset som man får betala om man försöker komma undan systemet och låna i hemlighet när man har skulder och dålig ekonomi.

billiga lån utan uc snabbtDet systemet som finns är nämligen till för att skydda såväl låntagare som långivare. När man då försöker få lån med hos dem som sätter lägre krav så kan det många gånger resultera i sömnlösa nätter på grund av stora skulder. Därför är det bättre att försöka fixa sin privatekonomi och på så sätt kanske kunna börja spara ihop pengar till det man önskar alternativt ha möjlighet att få lån hos betrodda banker eller en låneförmedlare. Låneförmedlare är nämligen många gånger hemsidor som kan hjälpa dig som tvivlar på din kreditvärdighet att få en accepterad låneansökan. Den sparar dig också tid då du kan få erbjudanden från olika långivare och på så sätt kan välja erbjudandet med bäst villkor. Detta gör den genom bara en kreditupplysning som den sedan kommer att skicka vidare till de olika långivarna. Då kan du hitta den långivaren som passar dig bäst.

Varför man bör vara försiktig när man tar lån utan UC

Om du tar beslutet och söker snabblån utan UC för att få pengar direkt så är det bra att ställa sig vissa frågor innan du skickar iväg ansökan. Kommer du att kunna betala tillbaka lånet i tid? Hur ser din plan ut för avbetalningarna? I och med att du inte har pengarna för att betala det här nu, hur vet du då att du kommer att ha pengarna plus ränta innan löptiden är slut? Är det här lånet verkligen nödvändigt? Analysera dina skäl till varför du ska ta lånet. Om du redan har skulder så är det bättre att se till att betala av dem innan du tar på dig fler lån. Man kan underlätta avbetalningen av skulderna genom att ta ett samlingslån. Småskulder innebär nämligen ofta massor av extra avgifter som exempelvis servicekostnader, fakturaavgifter med mera. Om du gör upp en plan för hur du kan bli skuldfri så kanske du lyckas spara pengar och kommer att kunna köpa det du önskar utan lånet. Det kan vara bra att söka hjälp för att bli skuldfri om man känner att man inte klarar av det själv. När du är skuldfri så kommer du helt säkert att kunna spara ihop till det du önskar och behöver och när du sedan behöver ett lån så kan du få det med bättre ränta och med bättre villkor.

Vad händer om man inte kan betala ett lån utan UC i tid?

Om man inte betalar räkningar i tid så tillkommer oftast förseningsavgifter. Detta gäller lån och krediter också. Om man inte klarar av att betala ett lån utan UC i tid så höjs i värsta fall till och med räntan. Hur allvarliga konsekvenserna blir för dig beror såklart på vilka villkor du accepterade hos långivaren när du tog lånet. En skuld kan öka lavinartat om du inte betalar den innan löptiden gått ut. Detta innebär att lånet på 8 000 kronor snart kan innebär en skuld på 108 000 kronor om du inte skött betalningarna. Det är därför av yttersta vikt att du läser igenom villkoren noggrant innan du accepterar ett lån och att du är helt säker på att pengarna kommer att vara återbetalda i tid. Ett lån är ett stort ansvar, har man tagit ett så bör det vara ens prioritet att se till att pengarna är återbetalda i tid.

Sammanfattning

Som du säkert nu redan har förstått så tar alla långivare kreditupplysningar då svensk lag kräver det. Med andra ord så är UC och kreditupplysning inte samma sak utan det är snarare en förkortning för Upplysningscentralen. När man söker ett lån utan UC så kommer alltså långivaren att använda sig av ett annat upplysningsföretag för att göra en kreditupplysning. En långivare som inte använder UC har oftast lägre krav på låntagare och det är därför många gånger enklare att få lån av dem. En annan anledning till att det är något lättare att få lån hos dem är att det i regel handlar om summor under 10 000 kronor. Om du söker det billigaste mobillånet utan uc eller ett snabblån utan UC så kan du ansöka om dessa typer online eller ibland via sms. Detta är oftast dock dyrare typer av lån där räntan styrs främst efter hur din kreditvärdighet ser ut. Det beror på att långivaren kan anse sig ta en stor risk som lånar ut pengar till dig. Det kan hjälpa att kolla upp olika långivare och jämföra villkor och räntor för att hitta den som är bäst för dig.

Om du redan vet att din kreditvärdighet inte är den bästa så kanske du känner att lån utan UC är det bästa alternativet för dig då chanserna att bli accepterad är högre. Det kan också kännas skönt att veta att kreditupplysningen inte kommer att påverka dina framtida chanser till lån hos de större bankerna. Tänk däremot alltid noggrant igenom om du har råd med lånet du funderar på att ansöka om. Även en liten skuld kan nämligen öka till en stor skuld fortare än du kanske tror. Många små lån kan även tillsammans utgöra en stor skuld vilket i slutändan kan vara dyrare än vad ett större singellån skulle vara. Därför kan det vara en bra idé att samla sina lån i ett omstartslån om detta skulle vara din situation.

Vi hoppas nu att du har fått en bra uppfattning om vad lån utan UC står för och innebär så att du kan ta ett bra och informerat beslut i framtiden när det gäller hur du vill låna.