Snabblån

Ett snabblån, kallas också mikrolån eller sms lån, är som det låter ett sätt att låna pengar snabbt. Du behöver ingen säkerhet för att få låna, utan du kan låna pengarna för att köpa vad du vill. Ett exempel på säkerhet är när du tar ett bolån. Då använder banken huset eller lägenheten som en garanti för att få tillbaka sina pengar. Men när du tar ett smslån behöver du inte berätta hur du tänker använda pengarna.

LångivareDags att fåaMin lånsummaMax lånsummaÅldersgränsMinsta ålder
1 dag10000 kr
500000 kr
Ansök nu
180 månader18 år
1 dag5000 kr
600000 kr
Ansök nu
36 månader23 år
1 – 3 dag10000 kr
500000 kr
Ansök nu
180 månader18 år
1 dag5000 kr
600000 kr
Ansök nu
180 månader18 år
1 – 2 dag10000 kr
50000 kr
Ansök nu
80 månader20 år
dag5000 kr
600000 kr
Ansök nu
180 månader18 år
1 dag50000 kr
50000 kr
Ansök nu
78 månader18 år
1 dag1000 kr
30000 kr
Ansök nu
1 månader21 år
1 dag2000 kr
50000 kr
Ansök nu
60 månader18 år
1 dag20000 kr
500000 kr
Ansök nu
180 månader18 år
1 dag1000 kr
500000 kr
Ansök nu
180 månader18 år
1 dag5000 kr
20000 kr
Ansök nu
60 månader20 år
1 dag1000 kr
20000 kr
Ansök nu
12 månader18 år
1 dag1000 kr
25000 kr
Ansök nu
12 månader20 år
1 dag5000 kr
500000 kr
Ansök nu
36 månader18 år

Det finns idag oändligt många företag som lånar ut pengar snabbt. Ta dig tid och kolla på deras villkor innan du bestämmer dig vem du vill låna av. Ett räntefritt lån är bra för dig som vet att du kommer att kunna betala tillbaka pengarna inom återbetalningstiden. Däremot blir såna lån oftast väldigt dyra om det visar sig att du inte har möjlighet att betala. Det finns också alternativ för dig som har låg inkomst eller betalningsanmärkning. Därför behöver du inte hindras av det om du vill ta ett mikrolån.

Vill du låna pengar på kvällen eller helgen och det är viktigt för dig att få pengarna snabbt ska du kontrollera hur det går till när företaget betalar ut pengar. Det är fullt möjligt att få pengarna snabbt även utanför vanlig arbetstid, men kolla med företaget vad som gäller.

Även om det heter smslån finns också fler sätt att låna pengar på än att skicka ett sms. Många företag erjuder att låna ut pengar om du ringer och gör en ansökan eller om du fyller i ett formulär på nätet. Välj det som passar dig.

Att jämföra för att du ska få de villkor som passar just dig är viktigt. Det finns många alternativ om du vill låna pengar och flera olika inriktningar på företagen. Om ett låneföretag inte verkar rätt för dig kan du lugnt leta vidare eftersom det säkert dyker upp ett alternativ som passar dig. Ta det lugnt när du väljer så att det känns bra och tryggt. Kostnaderna och återbetalningsrtiden är viktiga att hålla koll på så att det fungerar för dig. Oavsett vad ett företag säger att du får låna ska du tänka efter vad som passar dig och din ekonomi.

Varför är snabblån så populära?

Snabblån har blivit som ett namn för både smslån och andra minilån. Från börjar så var smslån just lån som man bad om via sms och snabblån som ett smslån fast online. Idag så mixas uttrycken ihop och en hemsida kan säga att de erbjuder smslån fast att det är just snabblån som de sysslar med. Hur som helst så är det snabblån som de flesta tar när de vill låna 500 kr eller när de behöver ett akut lån innan lönen trillar in på kontot. Snabblån har blivit ett bekvämt sätt att få in pengar på kontot så fort som möjligt. Har man en betalningsanmärkning så vänder många sig också till snabblån då det finns många långivare som inte nekar någon med betalningsanmärkningar direkt utan ser helhetsbilden och ger snabblån även till dem.

Med hjälp av snabblån försöker också många att betala skulder innan de går till kronofogden. Andra vill inte leva i enlighet med sin ekonomiska situation och tar därför snabblån för att kunna göra det som deras vänner gör. De väljer med andra ord att blunda för sin ekonomiska situation. Andra kanske blir överraskade med oväntade kostnader och tar därför snabblån för att täcka dessa kostnader. En annan väsentlig anledning till att snabblån blivit populärt är att de flesta inte använder sig av UC. UC är en förkortning för upplysningscentralen vilket är kreditupplysningsföretaget som de flesta större banker använder sig av. Långivarna som sysslar med snabblån använder sig generellt sätt av andra kreditupplysningsföretag. Då många inte vill förlora sin kreditvärdighet genom att ta smålån så väljer de därför att välja de långivare som ger lån utan UC istället. Då känner de det som att de kan låna i hemlighet istället.

Hur skiljer sig snabblån från andra lån?

Snabblån är det bästa lånet när du behöver pengar snabbt. Många av långivarna som sysslar med snabblån betalar in pengarna inom en timma om det är vardag. Speciellt om det är ett mindre lån. Om du önskar ett lån på 10 000 kronor eller mer så kan det ta något längre tid, men om du exempelvis vill låna 4000 kronor så kan det gå riktigt snabbt. De kommer heller inte att fråga vad du behöver pengarna till vilket kan vara fallet med vänner och familj. Det behöver heller inte vara ett dyrt lån, om du lyckas att betala tillbaka lånet i tid vill säga. Det kan till och med vara ett räntefritt lån om du har tur. Vikten av att betala tillbaka pengarna i tid kan dock inte poängteras nog mycket då priset på lånet kan skena iväg ordentligt om du skulle vara sen med din betalning.

Andra skillnader är som sagt att de långivarna som sysslar med snabblån ofta inte använder sig av UC. Då kreditupplysningar sparas i UC:s databas under en tid gör det att de banker som använder sig av UC kan se att du ansökt om lån. Detta kan såklart påverka din kreditvärdighet i framtiden. Hos övriga kreditupplysningsföretag fungerar det inte alltid på samma sätt. Många tror dock att om långivaren inte använder sig av UC så tas det inte en kreditupplysning överhuvudtaget, men det stämmer inte. Enligt svensk lag så måste nämligen långivare göra en kreditupplysning. Det de som inte använder sig av UC därför gör är att de använder sig av andra kreditupplysningsföretag vilket enligt många är mycket bättre. De som inte använder sig av UC är också oftast mer troliga att acceptera någon med betalningsanmärkningar som låntagare.

Hur mycket kan du låna med snabblån?

Den vanligaste summan att låna när du behöver låna pengar snabbt är mellan 1000-2000 kronor, men det går att låna upp till 40.000 kronor eller mer. Det finns idag till och med låneföretag som lånar ut flera hundratusen, upp till 500 000 kronor som privatlån. Ju mer pengar du vill låna ju längre tid kommer det att ta att få igenom lånet. Det här beror på att vid en större summa pengar behövs en nogrannare kontroll av att du kan betala tillbaka. Tar du ett mikrolån på 1000 kronor är möjligt att få pengarna utbetalda inom en timme. Ibland så snabbt som inom en kvart.

Räntan påverkas också oftast av om du tar ett större lån. Den brukar bli lägre ju mer pengar du lånar men det är inte säkert. Se till att kontrollera noga vad just din ränta blir. Det är företaget skyldiga att visa dig tydligt innan du tar lånet.

Vilka är fördelarna med snabblån?

Om du vill få pengarna snabbt är det bästa sättet att ta ett snabblån. Har du samma bank som låneföretaget och redan är godkänd för att låna hos dem, kan du få pengar trots att det är kväll eller helg. För nya smslån kan det också gå snabbt, många företag betalar ut pengarna på en timme under vardagarna. Det går också snabbare för smålån än större lån. Det finns också företag som betalar ut pengar varje dag, oavsett om du har vilken bank du har. När du väl fått pengarna kan du också använda dem för att betala vad du vill med dem.

Du behöver heller inte gå till en förälder eller kompis för att långa pengarna, och slipper förklara vad du ska ha pengarna till. Det är inte heller alltid som vänner eller familj har pengar över att låna ut. Då är det lättare att skaffa ett sms lån så att du kan låna pengar snabbt.

Måna använder också det faktum att det går att få smslån väldigt billigt bara du betalar tillbaka i tid. Vissa företag tar då bara ut avgifter för att hantera lånet men ingen ränta. Det betyder alltså att det inte finns några gratis lån, men det går att låna pengar till en låg kostnad. Du behöver bara vara noga med att ha råd att betala tillbaka på utsatt dag. Därefter drar kostnaderna iväg och det blir istället riktigt dyrt. Så se till att betala tillbaka pengarna i tid!

Återbetalningstider och villkor

 • Återbetalningstid: De flesta snabblånen ska betalas tillbaka inom 30 dagar. Det finns också flera företag som erbjuder längre återbetalningstider, från 60 dagar och uppåt. Ett mindre lån brukar betyda att det ska betalas tillbaka snabbare, och lånar du mer pengar blir återbetalningstiden längre.En längre återbetalningstid kan verka som något positivt men tänk på att det innebär att lånet blir dyrare för dig. Räntan blir högre om du lånar pengar under längre tid. Därför är det alltid bra att betala tillbaka ett lån så snart du kan.
 • Dröjsmålsränta och påminnelseavgift: Om du får svårt att betala tillbaka i tid är det bättre att kontakta låneföretaget direkt för att diskutera en plan. Det är mycket bättre än att sticka huvudet i sanden och vänta på att skulden ska gå till inkasso. De flesta företagen diskuterar mycket hellre fram en ny återbetalningstid än att riskera att inte få sina pengar alls.Lån som inte betalas tillbaka i tid blir också mycket dyarare med höga avgifter. Se därför till att du verkligen kommer att ha råd att betala tillbaka innan du tar ett lån. Ett lån som har betalningstiden 30 dagar och som också betalas inom den tiden, kan däremot bli väldigt billigt.
 • Förtidsinlösen: Om du vill kan du för det mesta betala tillbaka lånet i förtid. Om det här är nåt du vill kunna göra är det säkrast att kolla upp i förväg innan du tar lånet att det är möjligt.
 • Ångerrätt: Ifall du ångar ditt lån har du rätt att göra det enligt lagen .Kolla upp vad just din lånegivare skriver om det här i sina villkor.
 • Pris: Låneföretaget måste innan du lånar pengar visa dig vad det totala priset för lånet kommer att bli. Då kan du kolla om det som låter billigt och bra, verkligen är det eller inte.

Lånegivarna har oftast många fler villkor, se till att läsa på noga innan du lånar så att du inte får några överraskningar.

Villkoren du behöver uppfylla för att du ska få låna

För att du ska få låna måste du uppfylla företagens krav. De vill bedöma att du har möjligheten att betala tillbaka. Det här gör de genom att kontrollera hur din ekonomi ser ut.

För att få låna måste du vara myndig, alltså över 18 år gammal. Du måste också kunna visa att du är folkbokförd i Sverige. Din inkomst är förstås väldigt viktig när du ska ta ett mikrolån för att visa att du kommer att ha råd att betala tillbaka lånet.

Låneföretagen kontrollerar också om det finns några betalningsanmärkningar. En betalningsanmärkning är ofta ett hinder för att få låna eftersom det bedöms att risken att lånet inte betalas tillbaka ökar. Det är också satt som ett skydd för den som lånar. Har man tidigare haft svårt att betala lån är det antagligen bäst för den som vill låna att inte få det eftersom ekonomin inte klarar det just nu.

Däremot varierar kraven på dig som vill ta lån mellan olika långivare. Hos vissa är en låg inkomst och betalningsanmärkningar inget hinder utan det går bra att låna ändå. Du som vill ta lån rekommenderas ändå fundera över. Det är självklart också så att ett större lån ställer högre krav på dig som vill låna pengar snabbt.

Hur ansöker man om snabblån?

Om du vill ta ett sms lån måste du göra en ansökan. Många företag har olika sätt att ansöka för att det ska bli så smidigt för dig som kund som möjligt. Nya kunder måste också identifiera sig på något sätt. Oftast erjuder företagen flera sätt att göra det på. Det smidigaste sättet är att göra en inloggning i internetbanken, då behöver du inte skicka några dokument till företaget. Det finns också möjlighet att skicka kopia på sina identitetshandlingar plus en annan handling som visar din adress. Det kan vara en räkning eller en lönespecifiaktion. Det går också att företaget skickar hem ett brev till din folkbokfäringsadress med en kod i. Andra företag har rutinen att de sms:ar en kod som du bekräftar att du har tagit emot. När du sedan bekräftart till företaget att du tagit emot koden är du identifierad. Det kan vara bra att tänka på att man alltid måste gå igenom det här steget när man vill ta nya smslån. Har du inte internetbank kan det göra att det tar lite längre tid att få pengarna utbetalda, om du inte har möjlighet att identifiera dig via sms.

Sms är ett vanligt sätt att göra ansökan, och det är också därifrån sms lånen har fått sitt namn. Vanligt är att man då anger följande uppgifter:

 • Personnummer
 • Hur mycket du vill låna
 • Vilket konto du vill ha pengarna utbetalda till. Både clearingnummer och kontonummer.
 • Hur många barn du har under 18 år
 • Inkomst per månad före skatt. Här kan du ta med bostadsbidrag och barnbidrag
 • Boendekostnader per månad. Ska vara din del av boendekostnaderna, hyran och bolåneutgifterna.
 • Andra låneutgiter per månad. Räkna med ränta och delbetalningar.

Har du redan lånat förut behöver du oftast bara ange personnummer, hur mycket du vill låna och om du har samma ekonomi som vid tidigare ansökan.

Det går oftast också bra att ringa för att få lån. Då hjälper den som tar emot ditt samtal dig med att göra låneansökan. Informationen de frågar efter är samma som för smslån.

De flesta företagen har också en smidig ansökan på nätet som går snabbt att fylla i med ungefär samma uppgifter som du skickar med ett sms-lån. Det är alltså upp till dig att bestämma hur det är smidigast för dig att ansöka. Vet du redan vad du ska fylla I för de olika punkterna som inkomst eller lånekostnader är det enkelt via sms eller web. Men har du däremot frågor om hur du gör ansökan kan det vara allra enklast att ringa till företaget och få hjälp med ansökan. Om de har några frågor till dig eller om du undrar något annat om lånet kan det också vara enklast att ta det per telefon.

Vad är den vanligaste orsaken till att långivare nekar en låneansökan?

Du kanske har tagit ett kreditlån och har nu skulder och önskar ta nya snabblån för att täcka upp dessa. Vad bör man då tänka på för att inte få en nekad ansökan? Det finns de långivare som sysslar med snabblån som accepterar att man har en lägre kreditvärdighet, exempelvis att man har en betalningsanmärkning. Om det är så i ditt fall så är det bra att kolla upp vilka krav som långivaren har valt att sätta för sina låntagare. Andra vanliga orsaker kan vara att låntagaren är för ung eller önskar att låna en för hög summa. Därför är det viktigt att man kollar upp vilken åldersgräns som långivaren satt samt dess maxbelopp. Vanliga åldersgräns kan vara 18, 20 eller 23. Maxbeloppet överstiger sällan 10 000 kronor.

Var kan man då hitta denna informationen? Om det inte står redan på första sidan så kan man många gånger hitta den på sidor som ”om oss” eller om de har en sida vid namn ”villkor och krav” alternativt ”FAQ” eller ”frågor och svar” kan komma till användning. Det är alltid bra att känna till så mycket som möjligt om företaget man ska låna hos så att man vet hur de tänker om saker och ting. Det är också bra att tänka på att man alltid har en större chans att bli godkänd som låntagare om man ber om att låna en mindre summa. Det beror på att riskerna för långivaren att låna ut pengarna blir mindre vid mindre summor.

Vad bör du tänka på innan du tar ett snabblån?

Om du söker ett snabblån eller smslån på 1000 kronor så vill du vara noggrann med att jämföra lån samt att läsa villkoren innan du accepterar lånet för att hitta ett bra lån. Har man tur så kan man till och med hitta ett gratis smslån. Det är såklart det bästa smslånet då det är räntefritt. Se bara som sagt alltid till att betala tillbaka lånet i tid för att undvika dyra förseningsavgifter och andra otrevliga konsekvenser. Därför är det bra att tänka igenom om man uppfyller låneföretagets krav, och kommer att klara av att betala tillbaka lånet i tid. Ett snabblån har allt som oftast en återbetalningstid på 30 dagar. Såklart så finns det också låneföretag om kan erbjuda en längre återbetalningstid, exempelvis 60 dagar eller mer. Ett mindre lån betalas tillbaka under en kortare tid medans större lån innebär en längre återbetalningstid.

bästa sms lånMan kanske tänker att en längre återbetalningstid är något som är positivt men det innebär dock ett dyrare lån. Räntan blir nämligen oftast högre om återbetalningstiden är längre. Därför bör man alltid försöka betala tillbaka ett lån så fort som man möjligen kan. I och med det så kan det vara en idé att kolla upp om företaget accepterar förtidsinlösen. Förtidsinlösen innebär att man betalar tillbaka lånet innan sista inbetalningsdatum. Innan man tar ett lån så är det viktigt att kolla upp vad långivaren säger om ångerrätt. Enligt svensk lag så ska man kunna ångra sitt lån, men det är alltid bra att läsa långivaren villkor för att se vad de säger om detta. Innan du accepterar lånet bör du också kolla vad det totala priset för det nya lånet kommer att bli. Är det så billigt som du önskar? Hur mycket kommer priset öka om du skulle missa en betalning? Tänk igenom om du verkligen har råd. Läs alltid noga igenom vilka villkor och krav som långivaren har då dessa kan variera från företag till företag och man vill inte ha några överraskningar när man redan har acceptera lånet.

När kan du använda snabblån?

Ett mikrolån kan du använda när som helst, om du behöver pengar. Det kan vara en liten summa eller en större. Du kanske inte vill fråga någon vän eller familjemedlem utan sköter hellre lån av pengar med ett företag. Har du ingen säkerhet för de pengar du vill låna ska du också välja sms lån. Det är oslagbart smidigt att få pengarna snabbt in på kontot precis när de behövs. Tänk bara på att reklamen om hur billigt det är bara stämmer om du betalar tillbaka lånet i tid. Om du dröjer med din inbetalning kommer du att få betala dyrt. Se därför till att du vet att du kommer att ha råd att betala innan du tar lånet. Även fast det finns företag som lånar ut till dig med låg inkomst eller med betalningsanmärkningar så kan det vara bra att tänka efter om det här gäller dig. Extra viktigt att du räknar efter att du verkligen kommer att ha pengarna den dagen det är dags att betala tillbaka lånet. Smålån går oftast snabbare att ta än större lån eftersom ansökningstiden blir längre.

Sms lån är ett smidigt sätt att ta chanser som uppstår och som är för bra för att missa. De kan ge ett extra tillskott i kassan precis när det som bäst behövs.

Vilka konsekvenser får det om du inte kan betala tillbaka ett snabblån i tid?

Nästan alla smslån får otroligt allvarliga konsekvenser om du inte betalar tillbaka det i tid. Även det billigaste lånet kan öka lavinartat i pris om du inte har pengarna för att betala det. Därför är snabba sms lån så farliga. Det är lätt att ta nya lån utan att tänka sig för. Konsekvenserna beror såklart på vilka villkor som man accepterade när man tog lånet, det är därför det är viktigt att läsa igenom dessa innan man tar ett lån så att man verkligen vet vad som händer om man inte betalar tillbaka i tid. Tänk också noga igenom hur du ska betala tillbaka lånet. När du sitter där och ska ta nya sms lån bör du fråga dig själv om du är helt säker på att du kommer att ha pengarna för att betala det nästa vecka, månad eller när helst ditt sista återbetalningsdatum kommer att vara. Vad är det som gör dig så säker på att du kommer ha pengarna nästa månad om du inte har dem denna månad?

Om du trots detta märker att du inte kommer att kunna betala tillbaka lånet i tid är det alltid bra att kontakta långivaren så snabbt som möjligt för att försöka göra upp en ny avbetalningsplan. På så sätt kan du förhoppningsvis undvika att din nya skuld går till inkasso. Anledningen till att det oftast går bra att diskutera med företagen för att lösa detta är att långivaren hellre ger dig en ny återbetalningsplan än att de inte ska få tillbaka sina pengar överhuvudtaget. Tänk dock på att ditt lån blir dyrare när du inte betalat tillbaka det i tid. Därför bör man som vi tidigare nämnt vara helt säker på att man kommer att kunna betala tillbaka det i tid innan man tar ett lån. Om du tar ett lån som ska betalas tillbaka inom 30 dagar och du faktiskt genomför betalningen i tid så kan det resultera i ett riktigt billigt lån.

 

1. Kundfinans.se

Vilka är Kundfinans?

Kundfinans grundades 2006 och drivs av GF Money Consumer Finance. De sysslar med smslån upp till 12 000 kronor. Du kan välja att betala tillbaka lånet inom 30 till 90 dagar. De har också en användarvänlig hemsida och en tillgänglig kundtjänst om du skulle ha några frågor. Kommunikationen och hanteringen är självklart krypterad för din säkerhet. De arbetar enligt PCI DSS vilket gör att du kan känna att dina uppgifter är i trygga händer. De är även under tillsyn av Finansinspektionen, Datainspektionen och Konsumentverket.

kundfinans.seVilka typer av lån kan du söka hos Kundfinans?

Kundfinans erbjuder smslån utan UC till dig som är minst 18 år gammal. Du kan ansöka om lån upp till 12 000 kronor. Välj mellan 30, 60 eller 90 dagars återbetalningstid beroende på hur mycket du önskar låna.

Under vilket namn ger Kundfinans sina lån?

Kundfinans drivs idag av GF Money Consumer Finance Aktiebolag (556876-2578) som startades år 2011. Företaget drivs från Uppsala och har även hand om andra finansinriktade företag. Då det är ett konsumentkreditinstitut så har de sitt tillstånd av Finansinspektionen och är under ständig tillsyn för din säkerhet.

Vilka krav har Kundfinans på sina låntagare?

För att få lån hos Kundfinans bör du:

 • Vara minst 18 år
 • Ha en årsinkomst på minst 100 000 kronor
 • Vara svensk medborgare sedan minst 5 år tillbaka
 • Inte ha något aktivt ärende hos kronofogden
 • Inga skulder
 • Ingen skuldsanering
 • Inte ha en skyddad identitet
 • Ha ett svenskt bankkonto
 • Klara av vanlig kredit
 

2. Natlan.se

Vilka är Nätlån?

Nätlån ägs av Catalunia Capital AB med organisationsnumret 556812-9414. Deras mål är att kunna erbjuda dig smslån eller mikrolån med en kort löptid på 33 dagar. Om du behöver låna ett lägre belopp på mellan 1000 till 4000 kronor så går det snabbt att ansöka om lån hos Nätlån. De har också låga krav i och med att summan är låg och återbetalningstiden är kort. Så om det är vad du söker efter så är det bara att vända dig till Nätlån så hjälper de gärna dig. Du ansöker gratis och när du vill under dygnets 24 timmar.

natlan.seVilka typer av lån kan du söka hos Nätlån?

Mikrolån eller med andra ord smslån. Du kan låna upp till 4000 kronor och löptiden är på 33 dagar men det går också att förlänga om det skulle vara en för kort tid för dig. När du fått pengarna så kan du göra precis vad du önskar med dem.

Vilka krav har Nätlån på sina låntagare?

Alla långivare har i alla fall några krav på sina låntagare, så vad är det som gäller hos Nätlån? Deras grundkrav är:

 • Minst 18 års ålder
 • Du bör vara svensk medborgare
 • Ha ett svenskt bankkonto
 • Ha en inkomst på minst 100 000 kronor per år
 • Godkännas när det görs en vanlig kreditprövning.

Med andra ord så behöver det inte vara så svårt att få ett lån snabbt om man behöver någon extra tusenlapp.

Hur kommer du i kontakt med Nätlån?

Kom enklast i kontakt med Nätlån med hjälp av deras hemsida natlan.se eller kontakta dem på telefonnumret +46 8 124 482 66. Om du föredrar att formulera dig i text så går det också att skriva ett e-mejl till dem, skriv till kundtjanst@natlan.se.

 

3. Frogtail.se

Vilka är Frogtail?

Önskar du köpa något speciellt? Då hjälper Frogtail gärna till med det lilla extra som behövs för att du ska kunna köpa det du önskar. Har du en regelbunden inkomst så är det inga problem att låna mellan 1000 – 40 000 kronor. Köp vad du vill, du behöver inte berätta för någon vad det är för något. Precis som alla låneföretag så behöver även Frogtail göra en kreditprövning innan de kan acceptera dig som kund. För att ansöka om lånet behöver du inte gå igenom någon krånglig process utan de försöker hålla den så enkel som möjligt. Välj om du vill ansöka via dator, surfplatta eller till och med genom din telefon. Frogtail försöker ständigt förbättra deras service och använder sig exempelvis av en personlig ränta som de sätter anpassat efter låntagarens ekonomi. De vill alltid göra allt så enkelt och tydligt som möjligt, även när det gäller kommunikationen. De anger därför priserna i svenska kronor och den effektiva räntan. Organisationsnumret är 516404-7044.

frogtail.seVilka typer av lån kan du söka hos Frogtail?

Ta ett snabblån eller privatlån hos Frogtail. Du kan även samla dina lån i ett samlingslån. De erbjuder nämligen lån på 1000 till 40 000 kronor beroende på dina ekonomiska möjligheter. Du betalar tillbaka under en period på 1 – 36 månader. Grundkraven är att du ska vara över 18 år, ha en taxerad inkomst, vara folkbokförd i Sverige och inte ha skulder hos kronofogden.

Under vilket namn ger Frogtail sina lån?

Frogtail är en del av det norska licensierade finans- och kreditbolaget Folkefinansgruppen som startades år 2006. Det är såklart under tillsyn av Finanstilsynet i Norge såväl som Finansinspektionen här i Sverige.

Hur kommer du i kontakt med Frogtail?

Om du vill komma i kontakt med Frogtail så gör du det enklast via deras hemsida frogtail.se. Du kan också ringa dem på 0770-99 20 00 eller skriva till dem på info@frogtail.se. Det går även hitta dem på Facebook och Instagram.

 

4. Klicklan.se

Vilka är Klicklån?

Klicklån har organisationsnumret 556136-8480 och vill på ett ansvarsfullt sätt erbjuda kontantlån. De vill med andra ord inte att lånet ska innebära att du hamnar i en ekonomisk instabil situation och tar därför det i beaktande när de hanterar din ansökan. Hos klicklån gör du enkelt din ansökan online. De erbjuder lån med låg ränta anpassad efter din ekonomi. Avbetalningsperioden ligger på mellan 12 till 72 månader men du kan lösa lånet när du vill. Det finns inget behov av att du lämnar någon säkerhet eller redovisar till vad du tänker använda ditt kontantlån.

klicklan.seVilka typer av lån kan du söka hos Klicklån?

Klicklån erbjuder kontantlån vilket är ett typ av snabblån. Du får enkelt och snabbt svar direkt efter det att du fyllt i låneformuläret om du är godkänd för lånet. Låna mellan 10 000 till 40 000 kronor utan säkerhet och betala igen inom 12 till 72 månader.

Under vilket namn ger Klicklån sina lån?

Klicklån skapades i samarbete med Thorn Svenska AB. Detta är ett företag med mycket erfarenhet då det grundades i Sverige redan 1969 och även finns i Norge sedan 1975.

Vilka krav har Klicklån på sina låntagare?

Klicklån har främst två grundkrav. Du bör vara mins 20 år gammal och inte ha några betalningsanmärkningar. Det kan hända att de ställer några frågor till dig efter det att du avslutat din ansökan för att få en tydligare bild av din ekonomiska situation innan de accepterar dig som låntagare. Frågorna kan gälla vad du arbetar med, vad du betalar i hyra, familjesituation och om du har andra lån. Då kommer de att kontakta dig någon gång mellan 8-18 under vardagarna. Detta är för att de vill undvika att du hamnar i en besvärlig ekonomisk situation på grund av lånet.

 

5. Creditstar.se

Vilka är Creditstar?

Creditstar är en internationell koncern tillgänglig sedan 2006. De erbjuder en finansiell tjänst som är lättillgänglig, bekväm, flexibel och lättförståelig. Målet är att underlätta privatpersoners vardag. Creditstar har som mål att erbjuda pålitlig, enkel, kortsiktig samt tydlig finansiell hjälp. I skrivande stund så har Creditsafe mer än 500 000 kunder. Under deras tid så har de dessutom beviljat lån mer än 1 000 000 gånger.

creditstar.seVilka typer av lån kan du söka hos Creditstar?

Hos Creditstar kan du ansöka om korttidslån utan säkerhet. Du ansöker snabbt och enkelt online. Första gången du lånar så kan du ansöka om 5000 kronor. Visar du dig vara en pålitlig kund genom att du sköter din återbetalningar på rätt sätt så får du höja beloppet upp till hela 20 000 kronor. Betala tillbaka inom en tid på 5 till 30 dagar.

Vilka regler måste du följa om du lånar hos Creditstar?

För att få en godkänd ansökan hos Creditstar så behöver du:

 • Ett giltigt telefonnummer
 • Fast årlig inkomst
 • En ålder på minst 18 år
 • Ett giltigt ID-kort
 • Vara bosatt i Sverige
 • Bank ID
 • Godkänd kredit – och bedrägerigranskningskontroll

Då Creditstar värdersätter ärliga kunder så är det viktigt att du är noggrann när du anger informationen i din ansökan så att den anses giltig.

Intressant fakta om Creditstar

Creditstar är en del av en grupp som jobbar med tjänster i hela 8 länder. Det är också lätt att få den informationen som man behöver när man lånar hos Creditsafe då hela 93 procent av deras kunder anser att de fick den information som de behövde gällande deras lånevillkor, detta anger Creditsafe på deras hemsida. De fortsätter också och berättar att 92 procent har angett att de tycker att deras hemsida är lättanvänd, vilket är betryggande information som blivande kund.